Stoneart firkantskifer
Alta lappskifer
Stoneart firkantskifer
Stoneart rektangulær takskifer
Stoneart firkantskifer
Previous slide
Next slide

SKIFERTAK // PÅ HUSETS STØRSTE OG VIKTIGSTE FASADE!

Et skifertak har en enestående kvalitet, er vedlikeholdsfritt og beskytter mot vær og vind i mange generasjoner. Et vakkert tak med et spill som endrer seg med lyset og årstidene. Et skifertak gjenspeiler  holdninger til estetikk, kvalitet og miljø.

Takskifer er Stonearts viktigste produkt. Et produkt vi er spesielt glad i. Vi har levert mange hundre tusen kvadratmeter til private og offentlige bygg. Ny og brukt takskifer. Norsk og importert. Det har gitt oss erfaring og kunnskap. Vi jobber sammen sammen med taktekkere som har langt mer kunnskap om legging enn oss. Med dem kan vi diskutere problemstillinger og muligheter. Vi lærer stadig noe nytt. Vi deler gjerne kunnskapen så flere kan få glede av et flott skifertak.

Firkantskifer

Leggeanvisning firkan takskifer

Firkantskifer er det mest brukte formatet på nye bygg. Leggessytemet gjør at det blir større synlige skiferheller enn på lapp- og rektangulære skifertak. Leveres i mange størrelser og skifertyper.

Lappskifer

Lappskifer / dråpeskifer / tungeskifer / hanskebak. Kjært produkt med mange navn. Vakre bearbeidede heller som gir et eksklusivt preg. På eldre bygningstun kan en se lappskifer på «finstua» og firkant eller villheller på driftsbygningene.

Rektangulær

Leggeanvisning takskifer rektangulær

Rektangulær takskifer er det mest brukte formatet globalt og det minst brukte i vårt marked. Kan ha noen med vår byggeskikk å gjøre, men er også relatert til våre skiferbrudd med kvartsittskifer som gir større heller. Med ny og strammere byggeskikk blir rektangulær takskifer et mer aktuelt format.

Helletak

Da våre forfedre reiste sine første bygg, la de store skiferheller på taket. Senere kom mindre formater og de gamle helletakene gikk i glemmeboken. 

Til innspilling av Eventyrlig Oppussing på Sommarøy, fant vi fram det gamle helletaket. Tilpasset formatet til våre moderne bygg, men beholdt mye av det tradisjonelle uttrykket.

Her brukes store heller fra Oppdal. 40 cm bredde, tykkelse på 2-3 cm og lengder opp til 110 cm. Et unikt tak – aller blir forskjellige. Vakkert og varig!

Helletak fra Eventyrlig Oppussing Sommarøy

Firkantskifer

Stoneart takskifer

Stoneart firkant takskifer

Stoneart har levert takskifer i det norske markedet i 15 år. Skifer som er testet hos Sintef og en rekke andre laboratorier i Europa og resten av verden. Skiferen leveres i flere farger, kokgsgrå, grå og rust. Alle med et flott spill som endrer seg med lyset og årstidene.

Otta firkantet skifertak med rust

Otta firkant takskifer

Ottaskifer er en mørk skifer som gradvis blir gyllen / rustfarget når den blir lagt på taket. Hvor lang tid denne prosessen vil ta, avhenger av miljøet og av variasjoner i selve materialet. Leveres i to størrelser og er tykkelsesjustert på 12 mm.

Alta skifertak

Alta firkant takskifer

Altaskifer er en grå kvartsittskifer med et vakkert spill i gråfarger. Den leveres i fem størrelser fra 34×34 til 63×63 cm. Den leveres i tykkelse 8 til 22 mm. De tykkeste og tyngste hellene legges nederst på taket.

Lappskifer

Stoneart Lapp takskifer på Holmekollen restaurant

Stoneart lapp takskifer

Stoneart lappskifer lagerføres i format 30×50 cm som gir ca 14,5 heller pr m². Lektesystemet avviker fra Altaskifer. Lappskifer leveres også etter mål til restaureringsprosjekter.

Alta grå lapp takskifer i halden

Alta lapp takskifer

Ålesund ble gjenreist etter bybrannen i 1904 med lappskifer fra Alta på taket. Er mye brukt på eldre offentlige bygg som kirker, stasjonsbygget og sykehus. Leveres i tre størrelser.

Rektangulær skifer

Stoneart rektangulær takskifer på fjellhytte

Stoneart rektangulær takskifer

Stoneart leverer rektangulær takskifer i to størrelser. Bildet viser den minste på 25×40 cm. Rektangulær takskifer er også levert til mange restaureringsprosjekter på spesialmål.

Alta rektangulær skifertak

Alta rektangulær takskifer

Altaskifer leverer rektangulær takskifer i to størrelser. Vakkert på eldre bygg og passer stilmessig til moderne arkitektur.  

BROSJYRE SKIFERTAK - 28 sider INSPIRASJON

Les om skifer og grunner til å velge skifertak. Bilder og beskrivelse av 19 prosjekter fra hele landet.

Brosjyre-Stoneart-Skifertak-2

MONTERING AV SKIFERTAK

Montering av skifertak er enkelt – når en kan det! Stoneart har samarbeid med firmaer som har spesialisert seg på montering av skifertak. I samarbeid med dem kan vi gi deg en komplett pris – inklusive montering av skifertak.

Er du byggmester eller ønsker å gjøre monteringen selv, har vi veiledninger som hjelper deg å gjennomføre prosjektet på en god måte.

Hos Stoneart er det  også mulig å snakke med en ekspert. Finn en dag og tidspunkt som passer deg, og book en Teams avtale direkte.

Se takskifer på Instagram: Takskifer // Stoneart.no

Stoneart har egen instagram konto for takskifer. Nyttig om du har prosjektplaner eller ønsker inspirasjon og ideer.