Gode på skifer og stein!

Kompetanse, kvalitet, service - og pris!

Steinbransjen er en gammel «industri». Det samme er produktene vi jobber med. Produkter som ikke lages, men utvinnes og foredles. De yngste av steinproduktene har sin opprinnelse noen titalls millioner år tilbake. Andre er langt eldre og ble dannet for mange hundre millioner år siden. Siden den gangen har kontinentene blitt formet, istider og varmeperioder kommet og gått.

Inntil nyere tid ble stein- og skiferprodukter utvunnet og brukt lokalt. På mange måter et «landbruksprodukt». I vår tid er dette blitt en handelsvare som finner sin vei til alle markeder.

Norge er en stor eksportør av steinprodukter til verdensmarkedet. Larvik med sine forekomster av Larvikitt er den største eksportøren. Det har brakt steinfolk fra hele verden til Larvik for å kjøpe blokker og lære om Larvikittens egenskaper. Dette ga grunnlaget for etableringen av Stoneart.

Stoneart vokser gjennom å levere gode produkter og ha gode referanser. Fornøyde kunder er våre beste markedsførere. Vi strekker oss langt få å gjøre kunden fornøyd. Du skal vite at du kan stole på Stoneart!

Stoneart skal være annerledes i stein- og skifermarkedet. Det gjør oss til en bedre partner for våre kunder, leverandører og samarbeidspartnere.

  • Vi har fokus på kostnader, men betaler for kvalitet.
  • Vi utfordrer våre produsenter, men er en lojal og pålitelig partner.
  • Vi legger informasjonen på nett, men er tilgjengelig for våre kunder på telefon, epost og besøk i vår utstilling i Larvik og på Norsk Hyttesenter utenfor Oslo.
  • Vi kan en god del om stein og skifer, men har ennå mye å lære.

Gasellebedrift

Fem ganger på rad har Stoneart blitt Gasellebedrift. På landsbasis er det årlig ca 3.000 gasellebedrifter. 5 år på rad er det bare en håndfull bedrifter som har oppnådd.

I 2018 har fokus vært å bygge organisasjonen for neste fase i vår utvikling. Det er fortsatt mange muligheter i det norske markedet. I 2017 etablerte vi utstilling på Norsk Hyttesenter på Skjetten / X Meeting Point. Vinteren 2018/19 har vi bygget opp norges største utstilling av skiferprodukter i Larvik. Vi fortsetter å utvikle løsninger med skifer. Ferdig tilpasset bruddskifer etter mål er bare et første steg.

Gjennom å tilby ferdige løsninger – ikke bare en råvare – skal vi gjøre det enklere å være kunde. Mer forutsigbart på pris, kvalitet og leveringstid. Utført av de beste håndverkerne.

Vi får stadig flere kunder i Sverige og Danmark. Norge ligger langt framme i bruk av skifer. Stoneart er stolt over å eksportere våre flotte produkter og tradisjon.

Mye har skjedd på disse fem årene. Vi tror mye mer vil skje i årene som kommer. Vi har nå ressurser i kompetanse, mennesker og soliditet som gis oss enda flere muligheter i årene som kommer. 

For å komme på Dagens Næringslivs Gaselleliste må bedriften de siste fire år ha:

– omsetning over en million
– levert godkjent regnskap
– minst doblet omsetningen
– positivt samlet driftsresultat
– omsetningsvekst hvert år

Økonomi & soliditet

Stoneart er en liten bedrift som blir større. I 2023 fortsetter veksten, med tilfredsstillende lønnsomhet. Selskapet har god økonomi og finansiering, og godt rustet for fortsatt vekst. Det er viktig for oss, våre kunder og våre samarbeidspartnere at Stoneart har en sunn økonomi. Det sikrer langsiktige relasjoner på produkter som skal være i generasjoner.

Basert på regnskapene fra 2021 har Proff.no vurdert Stonearts soliditet.

Purehelp.no gjør regnskapsanalyser og har vurdert Stoneart.

Bisnode, som gjør kredittvurderinger, har gitt Stoneart rating AAA – høyeste kredittverdighet – fra 2011.