Rektangulær takskifer 25x40 cm
Rektangulær takskifer 30x50 cm
Rektangulær takskifer 25x40 cm
Rektangulær takskifer 25x40 cm
Rektangulær takskifer 25x40 cm
Previous slide
Next slide

Stoneart rektangulær takskifer

Rektangulær takskifer er et format som gir et strammere uttrykk enn firkant- og dråpeskifer. Legges i et system med dobbel overlapp, noe som gjør at mindre enn halve skiferhelle er synlig. Vanlige formater gir fra 15 til 30 heller pr kvadratmeter.

Rektangulært format er mye brukt i Europa og resten av verden. I Norge finner vi mer firkant- og lappskifer, og men formatet har vært brukt også hos oss i flere hundre år. Formatet passer både til tradisjonelle bygg og moderne arkitektur.

Vekt på rektangulær takskifer er 60 til 75 kg pr kvadratmeter ferdig lagt, avhengig av tykkelse og overlapp. Systemet gir god støtte under hele den synlig skiferen og gjør at taket har god styrke med skifertykkelse på 8 mm og oppover.

Tegningen over viser hvordan takskiferen ligger på taket. Lekteavstand vil tilpasses størrelsen. Stoneart har detaljert lekteskjema på alle formatene vi leverer.

Mange monterer skifertaket selv ved hjelp av håndverker, familie eller venner. Stoneart kan også i samarbeid med gode partnere gi deg en pris på hele jobben. 

Ønsker du tilbud på ditt prosjekt – fyll ut skjema.

Stoneart rektangulær takskifer leveres i to størrelser, 25×40 og 30×50 cm. Formatet kan også leveres på mål i forbindelse med restaureringsprosjekter.

Rektangulær takskifer leveres i koksgrå skifer. Fra 2022 forventes også å kunne levere formatet med grå skifer.

Prosjekter med Stoneart rektangulær takskifer

BROSJYRE SKIFERTAK - 28 sider INSPIRASJON

Brosjyre-Stoneart-Skifertak-2

Takskifer - ulike formater

Leggeanvisning firkan takskifer

Firkantskifer er det mest solgte formatet i Norge. Leveres i størrelser fra 34 til 63 cm. Hver flate dekker et stor areal. Det går med 13 til 3,4 heller pr kvadratmeter. Prismessig er firkantskifer det rimeliste alternativet, både i innkjøp og montering.

Lappskifer er brukt på alle typer bygg. En ser den oftere på bolighus i byene enn på landet. Mye brukt på kirker, universitet og sykehus. I standard formater er det fra 15 til 30 heller pr kvadratmeter. 

Leggeanvisning takskifer rektangulær

Rektangulær skifer er det minst brukte formatet hos oss, men det mest brukte globalt. Et format med økende etterspørsel også i vårt marked. Samme leggesystem som lappskifer. Leveres i størrelser opp til 30×50 cm.

Se takskifer på Instagram: Takskifer // Stoneart.no

Stoneart har egen instagram konto for takskifer. Nyttig om du har prosjektplaner eller ønsker inspirasjon og ideer.