Skifertak Stoneart firkant
Takskifer Stoneart firkant
Skifertak Stoneart firkant
Takskifer Stoneart firkant
Skifertak Stoneart firkant
Previous slide
Next slide

Stoneart firkant takskifer

Firkantskifer der det mest solgte takskiferformatet. Leggesystemet gir god utnyttelse av skiferen og større heller – som gir en flott visuell effekt også på avstand. 

Firkantformatet er et norsk format som er lite brukt i andre land. Trolig har dette en sammenheng med den høye kvaliteten på norske skiferforekomster som ga mulighet for store heller med jevn tykkelse. Dette gjør at norske skifertak skiller seg ut fra takene en ser i Europa og andre steder i verden.

Takskiferen passer til alle typer bygg både i tradisjonell og moderne stil. Vekten er lav – fra 35 til 60 kg pr kvadratmeter avhengig av type skifer og størrelse på hellene. 

Leggeanvisning firkan takskifer

Tegningen over viser hvordan takskiferen ligger på taket. Lekteavstand vil tilpasses størrelsen. Stoneart har detaljert lekteskjema på alle formatene vi leverer.

Mange monterer skifertaket selv ved hjelp av håndverker, familie eller venner. Stoneart kan også i samarbeid med gode partnere gi deg en pris på hele jobben. 

Se veiledende pris

Stoneart har importert firkant takskifer fra vår produsent i Lushan i Kina i 15 år. Et område med store forekomster av høy kvalitet leirskifer der det hadde vært skiferbrudd i 600 år. I 2018 ble skiferdriften stengt ned for modernisering og tilrettelegging for dagens krav til miljø, kvalitet og effektiv produksjon. I 2020 startet skiferbruddet opp igjen i en moderne form der målet er 100% utnyttelse av råvarene. Gradvis blir flere skifertyper og størrelser tilgjengelig. Stoneart leverer fra andre halvår 21 firkantskifer i to størrelser og i grå og koksgrå kvalitet. 

Prosjekter med Stoneart firkant takskifer

BROSJYRE SKIFERTAK - 28 sider INSPIRASJON

Brosjyre-Stoneart-Skifertak-2

Takskifer - ulike formater

Leggeanvisning firkan takskifer

Firkantskifer er det mest solgte formatet i Norge. Leveres i størrelser fra 34 til 63 cm. Hver flate dekker et stor areal. Det går med 13 til 3,4 heller pr kvadratmeter. Prismessig er firkantskifer det rimeliste alternativet, både i innkjøp og montering.

Lappskifer er brukt på alle typer bygg. En ser den oftere på bolighus i byene enn på landet. Mye brukt på kirker, universitet og sykehus. I standard formater er det fra 15 til 30 heller pr kvadratmeter. 

Leggeanvisning takskifer rektangulær

Rektangulær skifer er det minst brukte formatet hos oss, men det mest brukte globalt. Et format med økende etterspørsel også i vårt marked. Samme leggesystem som lappskifer. Leveres i størrelser opp til 30×50 cm.

Se takskifer på Instagram: Takskifer // Stoneart.no

Stoneart har egen instagram konto for takskifer. Nyttig om du har prosjektplaner eller ønsker inspirasjon og ideer.