Fasadeskifer Nordic Cupa på Tyin (fra episode på Eventyrlig Oppussing)

Eventyrlig Oppussing Tyin

Sted:
Tyin

År:
2020

Produkter:
Nordic Cupa 105

Halvor Bakke og Gustav monterte fasadeskifer utenpå kledningen på hytta på Tyin. “Som å bygge med Lego”. Prosjektet ble vist på Eventyrlig Oppussing på TV3 i slutten av november.

Hytta fikk en kledning som er tilnærmet evigvarende og vedlikeholdsfri. Med skifer fra Oppdal. Et velkjent produkt i et nytt format fra Minera Skifer. Fallende lengder og tykkelsesjustert på 10 mm. Laget for Stoneart for å passe i et ventilert fasadesystem med aluminium-skinner fra Norsk Hydro og stålkroker produsert i Sverige.

Stonearts fasadesystem er utviklet i Danmark av verdens største skiferprodusent – spanske Cupa Pizarras – i samarbeid med danske arkitekter og entreprenører. De har fått fram miljøvennlig fasadesystem av naturskifer som enkelt å montere på alle bygg og som har lang levetid og krever minimalt med vedlikehold. Gjennom de siste 30 årene er det levert millioner av kvadratmeter av ventilerte fasadesystemer med spansk skifer.

Stoneart har samarbeidet med norske skiferprodusenter for å få norske skiferprodukter til de velprøvde systemene. De første prosjektene er levert i 2020.

Halvor Bakke og Gustav monterte fasadeskifer utenpå kledningen på hytta på Tyin. “Som å bygge med Lego”

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre artikler

Kirkebygg

Stoneart har levert takskifer til kirkebygg over hele Norge. Her er noen av våre referanser.

Stasjonsbygg

Stoneart har levert takskifer til stasjonsbygg over hele Norge. Her finner du noen av våre referanser.

Herskapshus

Etter en epoke med glassert betongstein, er det skifertaket som gir bygget et eksklusivt preg og forteller om en byggherre med øyne for detaljer.

Torvtak eller skifertak?

Skifertak er et godt alternativ til torvtak. Begge har lange tradisjoner i norske byggeskikk. Torvtak har i dag spesielt stor utbredelse på fjellhytter. Likheten ligger

Hotel Binet i Paris

Binet Hotel Paris

Binet Hotel er en innovativ, kreativ og moderne bygning som er designet med naturskifer.