Skifer på terrassen

Skifer på terrassen kan være et godt alternativ for de som vil ha en løsning som er langvarig og vedlikeholdsfritt. Det er mange som planlegger vasking og oljing av terrassen i disse dager. Noe som kan være nødvendig for å holde den fin og unngå reparasjoner. For mange er dette en hyggelig våraktivitet på hytta og terrassen hjemme. Skiferheller kan være et godt alternativ dersom en ikke er så glad i vedlikehold. En runde med hageslangen og kost får av støvet og restene fra forrige sesong. Skiferen ble dannet for 6-800 millioner år siden, så den kommer til å holde ganske lenge.

Hytta over ligger ikke langt til fjells, men på Norsk Hyttesenter på Hellerud / Skjetten. 18 kilometer fra Sentralbanestasjonen i Oslo.  I selskap med 30 andre hytter fra 20 produsenter, ligger Midthø fra hus- og hytteprodusenter BoligPartner. 

Som alternativ til terrasse i tre, har denne hytta fått en flott uteplass med bruddskifer fra Stoneart og Oppdal Sten. Mørk Oppdal storbrudd ferdig tilpasset i produksjonsanlegget på Otta. Lagt i grus på noen timer i påsken 2019.

Vedlikehold av treterrasse
Vedlikehold av treterrasse
Vedlikehold av treterrasse

Velger du skifer istenden for treterrasse, er det mange hyggelige (men ganske slitsomme!) våraktiviteter du går glipp av.

Et naturlig spill

Skifer er et naturprodukt med naturlig spill og variasjoner i fager og overflate. Fargespillet endrer seg med himmelen, årstidene, været og lyset.

Godt håndtverk og respekt for tradisjon

Stoneart leverer ferdig tilpasset bruddskifer fra vår produksjon på Otta. Her har kunnskapen og håndverket blitt til gjennom generasjoner. Stilen er klassisk buet. Med en variasjon i fugene som et naturprodukt skal ha. Skiferen klippes med skifersaks. Hvorfor det gir bedre resultater kan du se her >>

Mer å se…

Bruddskifer inne

På Midthø er det mer skifer fra Stoneart. I inngangspartiet er det også mørk Oppdal bruddskifer. Her er formatene mindre for å passe med størrelsen på rommet. Skiferen er lagt på støpt flate og var justert til 15 mm tykkelse for å passe med høyden på parketten i stua. Under skiferen ligger varmekabler.

Steinpanel

På fasaden er det brukt Vindfjell steinpanel fra Stoneart. Et spennende avbrekk i trefasaden. Om du vil gjøre noe lignende, se nærmere på innlastingen som er gjort på siden av steinen. En skyggelist er lagt over, noe som både blir estetisk fint og gjør det enkelt å unngå søl på steinen når en må til med penselen. Vindfjell kan du se mer av her >>

Takskifer

Skifer på Terrassen

På taket ligger Stoneart takskifer. Grå firkant 50×50 format. Gjør at hytta skiller seg fra de andre hyttene. Et tak som holder seg vakkert i alle værforhold – år etter år.

Lyst til å se næremere på dette prosjektet? Ta en tur til Norsk Hyttesenter. 10 minutter fra Oslo og åpent hele året. 

Om du har noen spørsmål, vennligst kontakt oss her.

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre artikler