Previous slide
Next slide

Eventyrlig Oppussing - Hovden i Vesterålen

Velkommen til sesongpremieren av Eventyrlig Oppussing! Vi starter sesongen i det naturskjønne Hovden i Vesterålen, et område kjent for sitt dramatiske landskap og vakre kystlinje. I denne episoden tar Halvor, Rune og Gustav på seg oppgaven med å forvandle et sjarmerende sted i hjertet av Hovden, med ulike løsninger i Lys Oppdal skifer i fokus.

Blant disse løsningene leverte Stoneart ferdig tilpasset bruddskifer, skifertrapp og brannmur. Utforsk hvordan naturens egne materialer gir liv til prosjektet, og la deg inspirere av den fantastiske forvandlingen som venter.

Eventyrlig Oppussing Hovden i Vesterålen
Sesong 10 – episode 1
Premiere 29. august 2024
 TV3 kl 21.30

Se programmet på:
Viaplay >>
Pluto.tv >>

Halvor la ferdig tilpasset bruddskifer til uteområdet på denne juvelen. Se hvor enkelt det er å lage en vedlikeholdsfri uteplass! 

Rune monterte en ferdig tilpasset skifertrapp med ett opptrinn. I samme skifer som uteområdet for et helhetlig uttrykk.

Gutta monterer en brannmur. Brannmurplater med Lys Oppdal «murstein». Levert i 4 elementer for enkel montering.

På den fineste delen av tomta

Halvor påtok seg en stor jobb med den nye uteplassen. Han fant fort ut at han trengte hjelp til grunnarbeidet. Men skiferen klarte han selv. «Alt kommer ferdig nummerert. Det er tungt, men gøy! Elsker skifer».

Lys grå skifer fra Oppdal –  tilpasset etter Halvors mål i Stonearts produksjonslokaler. Formet i tråd med gode håndverkstradisjoner og god utnyttelse av råvaren. Enkelt og raskt å montere. Veldig viktig – når en har kort tid og mange oppgaver på programmet!

Halvor var fornøyd så med resultatet at han inviterte Rune og Gustav på «kranselagsfest» når skiferplattingen var ferdig etter noen timer. Det ble feiring med kaffe og bløtkake. 

Rune monterte en skifertrapp som var like bred som døra. Trappa var laget ferdig av Stoneart og tok Rune mindre enn et kvarter å få på plass.

Skiferen som Halvor valgte her på Hovden i Vesterålen, var lys Oppdal. Samme skifer som ble brukt på Rott i sesong 9, Stadlandet i sesong 8 og Sommarøy i sesong 7.

Hva er pris per kvadratmeter?

Fra kr. 2 090,- pr. m²   (inklusive mva)

Lys Oppdal ferdig tilpasset bruddskifer i justert tykkelse. I tillegg kommer frakt og skiferkasse som har plass til 15 kvadratmeter.

Hva koster bruddskifer til ditt prosjekt?

Vi kan sende det et helt uforpliktende tilbud inkl. fraktpris. Informasjon vi trenger for å kunne gi det et prisoverslag: – Omtrentlig antall kvadratmeter – Postnummer trenger vi for å kunne beregne frakt – Om skiferen skal ligge i sand/grus eller på støpt flate

Skifertrapp - ferdig etter mål

Rune fikk i oppdrag å sette opp en trapp fra terrassen til den nye verandadøra. Det holdt med ett trinn på 140 cm bredde og 40 cm dybde. Understellet var laget ferdig i impregnerte materialer, og 15 mm skiferplater ble skrudd på i front og på sidene. Alt kom ferdig til montering fra Stoneart.

En enkel jobb for Rune. Gjort unna på mindre enn et kvarter.

Stoneart produserer etter dine mål. Ferdig for enkel montering. 

Mer informasjon om trappeløsninger finner du her >>

Ferdig tilpasset brannmur

Pipe og brannmur ble satt opp da huset på Hovden ble bygget. Det var andre regler den gang. Nå ble det laget en ny brannmur som ble satt utenpå den gamle, gjort bredere og ført helt til tak.

Skifermurstein er et gammelt produkt som var mye brukt da huset ble satt opp på 30-tallet, og har nå en ny oppblomstring. 

Brannmursplatene med ferdig montert skifermurstein kom i fire elementer så de ikke skulle blir for tunge. Det vær ferdig boret ut for røykrøret. På kantene ble det satt lister av skifer som også var tilpasset på forhånd. Det ble en enkel montering som var gjort unna på under en time.

Mer om ferdig tilpassede løsninger for skifer på ildsted finner du her >>

Lys Oppdal

Lys Oppdal – vår mest brukte skifer. Råvaren produseres av Minera Skifer AS og produktene lages av Stoneart AS.

Skiferen fra Oppdal gjenkjennes på den knekte naturlig kanten du ofte ser i trapper med skifer. Den har et spill av gråtoner og en variabel overflatestruktur. Skiferen er slitesterk, tidløs og vedlikeholdsfri og egner seg til både innendørs og utendørs bruk. 

Skiferen er meget lett å forme og kan lett risses og deretter knekkes/hugges, noe som gir en tilnærmet vinkelrett rustikk kant. Den kan også enkelt formes til buer og hjørner.

PRODUKTBESKRIVELSE LYS OPPDAL:
– FARGEVALG: Grå
– BRUKSOMRÅDE: Inne / Ute 
– TYKKELSE: 15, 20 og 25 mm – justert og variable tykkelser
– Frostsikker og syrebestandig
– Klimabestandig
– Tåler høy belastning
– Lett å bearbeide

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for tips og råd, nyheter innen skiferbransjen, samt eksklusive tilbud!

Produktnyheter først: Bli den første til å vite om nye produkter.
Eksklusive tilbud: Få tilgang til spesialtilbud og rabatter.
Inspirasjon og tips: Motta inspirerende ideer og praktiske tips.

Ved å melde deg på, godtar du vår Personvernerklæring og samtykker til å motta markedsføring fra Stoneart.