Previous slide
Next slide

Skifertrapp og uteplass på Ytre Fure

Indre Fure ble kjent gjennom «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» på NRK. I denne episoden gikk turen til Ytre Fure – en times tur til fots fra parkeringsplassen på Indre Fure. Men Halvor & Co slapp gåturen og fikk helikopterskyss.

På en smal stripe av land mellom fjellet og storhavet ligger en sveitservilla på et lite gårdstun som ble fraflyttet i 1960. Hit kom det aldri bilvei og når været var på sitt verste var det ikke uten risiko barna kom seg til skolestua som var en del av sveitserhuset.

Hit kommer Halvor, Ole og Torkel for å forvandle den gamle gården til et idyllisk og praktisk sommersted.

Det manglet en uteplass til godværsdagene og en trapp som bandt de ulike nivåene sammen. Dette ble løst på noen timer med ferdig tilpasset bruddskifer og skifertrapp fra Stoneart.

Eventyrlig Oppussing Stadlandet
Sesong 8 – episode 2
Premiere 6. oktober 2022
 TV3 kl 21.30

Se programmet på:
Viafree >>
Viaplay >>

Uteplass på 1-2-3!

Skiferen er et naturprodukt som er hentet ut av berget og bearbeidet med hammer og meisel. Et viktig byggemateriale for våre forfedre. Tilgjengelig fra lokale skiferbrudd over hele landet. Preger fortsatt våre historiske bygg og vårt kulturlandskap. 

Halvor er dreven på skifer og tar jobben med bruddskiferen som passet perfekt til uteplassen på Stad. Skiferen krever lite vedlikehold. Skiferen oppleves som selvrensende på uteområder. UV stråler får som regel bort flekker fra kaffe, rødvin, olje og fett. Har en ikke tålmodighet, er det midler for å ta bort flekker og impregnering som gjør at de ikke setter seg i skiferen.

Det er raskt og enkelt å legge skifer i løsmasser (grus). En slipper fundamenter og bjelker, årlig vedlikehold og utskiftning av treverk som blir dårlig. Du kan i steden hygge deg på en uteplass av skifer som er miljøvennlig, varig og vakker!

Stoneart hadde tilpasset bruddskiferen på forhånd. Det ble brukt Lys Oppdal bruddskifer fra Minera Skifer. 25 mm tykkelse gir en tyngde som gjør at hellene ligger stødig under utemøblene. Hver uteplass blir unik – formet av erfarne skiferarbeidere på Otta. Nummerert og merket – raskt å legge. Som Halvor liker det!

Skifertrapp på 1-2-3!

En skifertrapp er unik, tidløs og evigvarende. Et kortreist naturprodukt med et vakkert spill. Skifer vil normalt ikke kreve noe vedlikehold utover vanlig renhold. Den vil holde i generasjoner.

Ole og Torkel monterer skifertrapp med et enkelt system der hvert trinn består av 2 deler. 100 cm bredde. Kan tilpasses ulike hellinger. Monteres med enkle verktøy og 2 personer.

Hvordan går du fram?  

Send en epost til post@stoneart.no eller fyll ut skjemaet. Om kort tid vil du motta et uforpliktende tilbud. Finner du tilbudet interessant er gangen videre dette:

1. Send oss tegning med mål av gulvet.
2. Bruddskiferen klippes og tilpasses av erfarne skiferarbeidere.
3. Den ferdig tilpassede skiferen nummereres, fotograferes og pakkes.
4. Kort tid etterpå blir den levert hjem til deg.
5. Du monterer kjapt og enkelt gulvet eller uteplassen på en dag.

Lys Oppdal

Lys Oppdal er vår mest brukte skifer. Skiferen fra Oppdal gjenkjennes på natur, tilnærmet rett kant. Oppdalskifer har flere gråtoner og en varierende overflatestruktur. Skiferen er slitesterk, tidløs og vedlikeholdsfri og egner seg til både innendørs og utendørs bruk. Lys Oppdal produseres av Minera Skifer AS

Skiferen er meget lett å forme og kan lett risses og deretter knekkes/hugges, noe som gir en tilnærmet vinkelrett rustikk kant. Den kan også enkelt formes til buer og hjørner. Samme skifer ble brukt i Eventyrlig Oppussing Stadlandet episoden – både på uteplass og til skifertrapp.

PRODUKTBESKRIVELSE:
– FARGEVALG: Grå
– BRUKSOMRÅDE: Inne / Ute – støp/subbus
– TYKKELSE: 15, 20 og 25 mm – Justert
– Frostsikker og syrebestandig
– Klimabestandig
– Tåler høy belastning
– Lett å forme