Halvor Bakkes fjellhytte Nue

Hytta til Halvor er blitt virkelighet. Ferdig og innflyttet. Stoneart har gjennom byggeprosessen levert skifer til prosjektet. I desember besøkte vi Halvor på Hytta og fikk se det ferdige resultatet. Snøen hadde lagt et teppe over landskapet, og på Halvors vis var det vakkert – ute og inne.

Det er ikke første gang Stoneart samarbeider med Halvor. Vi har vært med i 9 episoder i 4 sesonger av Eventyrlig Oppussing, og blir også med de neste årene. På Halvors småbruk – Trae i Stavern – har vi hatt flere prosjekter med bruddskifer, og på den gamle hytta hans, Boblebu, har vi levert Valdres steinpanel. 

Da Halvor gikk i gang med Nue på Turufjell, hadde han en klar formening om hva han ønsket av skifer. Inngangspartiet og boden ville han forblende med samme hellefasade som vi bruket på Eventyrlig Oppussing fra Glomfjord. Ottaskifer uten rust. På Turufjell kommer skiferen flott fram i naturlig lys.

Halvor har et fokus på å knytte sammen ute og inne. Skiferen som ble lagt i inngangspartiet, lys Oppdal, ble videreført inn i gangen. Legg merke til detaljen med skifer som gulvlist. Samme skifertype ble også lagt foran peisen.

Det ble ikke en peis hos Halvor, men to. Inne en peisovn som gir mye varme og ute en åpen grue som gir mye kos. Begge med Valdres steinpanel. Detaljfokusert som Halvor er, ble pipene knyttet sammen over tak til en massiv og dekorativ pipe med en skiferhelle på toppen.

Ønsker du å vite mer om produktene på denne siden? Fyll ut skjemaet så tar vi kontakt med deg.

Halvor Bakke utenfor sin Hytte på Turufjell med Stoneart Hellefasade på vegg

Noe du lurer på? Ta gjerne kontakt med oss!

Stoneart Hellefasade

Vedlikeholdsfritt, ventilert og enkelt montert!

Stoneart Hellefasade er en kledning som er tilnærmet evigvarende og vedlikeholdsfri – ute og inne. Leveres med norsk kvalitetskifer fra Otta og Oppdal, bearbeidet for enkel montering på lekter av tre eller aluminium (for maksimal brannsikring). Krever ingen spesialkompetanse for montering. Skiferen leveres ferdig tilpasset.

Skiferen vil neppe kreve noe vedlikehold. Montert på vegg er det tilnærmet null slitasje. Otta skiferen vil kunne få et gyllent preg utendørs etter noen år, mens skiferen fra Oppdal ikke vil endre seg. 

Det er mange grunner til å velge skifer på fasaden. Uttrykket du får er unikt. Ingen andre har noe tilsvarende. Et rent naturprodukt – utvunnet og foredlet i Norge. Tilnærmet evigvarende og gjenbrukbar. Bra for deg, dine etterkommere og miljøet.

Hellefasade - enkel montering med skruer!

Stoneart produserer Hellefasade med to skifertyper: Ottaskifer og Lys Oppdal. Dette gjøres i vårt produksjonsanlegg på Otta. Hellefasade leveres i kvadratmeter i ønsket breddesammensetning (Ottaskifer), ferdig med hull for feste. Vi kan også levere den ferdig tilpasset etter tegning der hellene er tilpasset, merket og nummerert. Gjør monteringen enkel. (Hull for vannkran, ventilasjon etc, gjøres på stedet.)

Otta Sort - pr kvm 1 649,-*

Dette er en frostsikker og svært medgjørlig skifer hvor fargen varierer fra sort til koksgrå. Innslaget av hornblendekrystaller og granat er med på å gi dette materialet det unike uttrykket som både forbløffer og imponerer. Ottaskiferen utvinnes av Minera Skifer AS.

PRODUKTBESKRIVELSE:
– FARGEVALG: Sort som blir gyllent utendørs etter noen år
– BREDDE: 20/30/40 cm (fordeling etter avtale)
– BEARBEIDET: Naturlig kant nederst, 3 kanter saget, 4 hull for feste
– BRUKSOMRÅDE: Inne / ute
– TYKKELSE: 10-20 mm
– VEDLIKEHOLD: Ingenting. Kan vaskes.

* Veiledende pris inklusive mva pr kvm

Lys Oppdal grå - pr kvm 1 499,-*

Lys Oppdal er vår mest brukte skifer. Skiferen fra Oppdal gjenkjennes på tilnærmet rett naturkant. Oppdalskifer har flere gråtoner og en variert overflatestruktur. Skiferen er slitesterk, tidløs og vedlikeholdsfri og egner seg til både innendørs og utendørs bruk. Lys Oppdal produseres av Minera Skifer AS.

PRODUKTBESKRIVELSE:
– FARGEVALG: Grå
– BREDDE: 40 cm (andre bredder – be om pris)
– BRUKSOMRÅDE: Inne / Ute
– TYKKELSE: 10-20 mm
– Frostsikker og syrebestandig
– Klimabestandig
– Tåler høy belastning
– Lett å form

* Veiledende pris inklusive mva pr kvm

Lys Oppdal - montert ute

Stoneart Hellefasade i Lys Oppdal kan monteres både inne og ute. Skiferen vil beholde sine unike farger og spill i alle type værforhold – en ekstremt slitesterk og vedlikeholdsfri skifer!

 

Skiferen er meget lett å forme og kan lett risses og deretter knekkes/hugges, noe som gir en tilnærmet vinkelrett rustikk kant. Den kan også enkelt formes til buer og hjørner.

Bildet viser Lys Oppdal i tre bredder. Standard er 40 cm bredde.

Lys Oppdal Uteflis 1-2 cm 40 cm - pr kvm 749,-*

Uteflis er en grovere sortering enn flis. Overflaten er tilnærmet den samme som en finner på belegningsheller, tråkkheller og bruddskifer. Et naturprodukt med variasjon i overflaten. Produktet uteflis er et resultat av kriteriene knyttet til overflate og avviksmål som stilles til flis. Heller som faller utenfor disse kriteriene, blir uteflis.

Dette produktet har saget langside og knekt naturkant på kortsidene. Det er variasjon i overflatene fra “perfekt” fliskvalitet til grovere uteflis-/belegnings kvalitet.

* Veiledende pris inklusive mva pr kvm ved kjøp av hel pall (ca 20 kvm)

Valdres Steinpanel - Stoneart Smartsystem®
- pr kvm 1 299,-*

Valdres Smartsystem er vår mestselgende steinpanel. Valdres er et vakkert, «vilt» steinpanel med enkelte store steinelementer, noen med rust, glimmer og med større dybde enn våre andre varianter.

Valdres Smartsystem har også egne hjørne- og skjøteelementer for å bryte de horisontale linjene man ofte finner hos konkurrerende produkter.

* Veiledende pris inklusive mva pr kvm (stk pris på hjørner etc)