Perfekt utendørs fasade!
Produkt: Stoneart Hellefasade i Otta Sort
En unik evigvarende fasade!
Produkt: Stoneart Hellefasade i Lys Oppdal
Previous slide
Next slide

Stoneart Hellefasade - et nytt skiferprodukt!

Denne gangen tok Eventyrlig Oppussing turen til flotte Glomfjord i Nordland fylke, en liten industribygd 2 timer utenfor Bodø. Her fikk en gammel skihytte et nytt liv med hjelp fra Halvor og gutta.

Bygda på Glomfjord er omringet av høye fjell, og ligger i nærheten av Svartisen – Norges nest største isbre. Den gamle skihytten ligger i spektakulære omgivelser på toppstasjonen til Norges eneste dugnadsdrevet stolheis, og ble brukt som et serveringsted for Glomfjord idrettsforening når de hadde skirenn. Glomfjord Røde Kors overtok hytta i 1981 og er i dag en populær varmestue for fjellets gjester.

Halvor ville lage et «lodge» uttrykk av varmestua og sammen med Stoneart ble det utviklet nytt skiferprodukt – Stoneart Hellefasade. Dette fasadesystemet består av skiferheller i 10-20 mm tykkelse som blir montert med skruer på vertikale lekter. I Glomfjord ble det valgt Ottaskifer med innslag av rust. Produktet leveres også i Otta Sort og Lys Oppdal (grå).

Eventyrlig Oppussing Glomfjord
Sesong 7 – episode 6
Premiere 14. oktober 2021
 TV3 kl 21.30

Se programmet på:
Viafree >>
Viaplay >>

Vedlikeholdsfritt, ventilert og enkelt montert!

Stoneart Hellefasade er en kledning som er tilnærmet evigvarende og vedlikeholdsfri – ute og inne. Leveres med norsk kvalitetskifer fra Otta og Oppdal, bearbeidet for enkel montering på lekter av tre eller aluminium (for maksimal brannsikring). Krever ingen spesialkompetanse for montering. Skiferen leveres ferdig tilpasset.

Skiferen vil neppe kreve noe vedlikehold. Montert på vegg er det tilnærmet null slitasje. Otta skiferen vil kunne få et gyllent preg utendørs etter noen år, mens skiferen fra Oppdal ikke vil endre seg. 

Det er mange grunner til å velge skifer på fasaden. Uttrykket du får er unikt. Ingen andre har noe tilsvarende. Et rent naturprodukt – utvunnet og foredlet i Norge. Tilnærmet evigvarende og gjenbrukbar. Bra for deg, dine etterkommere og miljøet.

Få et uforpliktende prisoverslag på Stoneart Hellefasde, inkl. fraktpris, til din hytte eller ditt hus.

Dette trenger vi for å kunne gi deg et prisoverslag:

– Omtrentlig antall kvadratmeter
– Postnummer for beregning av frakt
– E-post og telefonnummer

Stoneart Hellefasade fra Eventyrlig Oppussing Glomfjord

Noe du lurer på? Ta gjerne kontakt med oss!

Halvor Bakke på skiheis inne fra Eventyrlig Oppussing Glomfjord

Otta Sort med Rust - Eventyrlig Oppussing Glomfjord

Dette er en frostsikker og svært medgjørlig skifer der fargen varierer fra sort til koksgrå med 10% rust. Innslaget av hornblendekrystaller og granat er med på å gi dette materialet det unike uttrykket som både forbløffer og imponerer. Otta Sort med Rust kommer fra Minera Skifer AS på Otta. Dette er den samme skifertype som ble brukt til Glomfjord episoden av Eventyrlig Oppussing.

PRODUKTBESKRIVELSE:
– FARGEVALG: Sort, rustfarget
– BREDDE: 20/30/40 cm (fordeling etter avtale)
– BRUKSOMRÅDE: Inne / ute
– TYKKELSE: 10-20 mm
– Frostsikker
– Lett å forme
– Vakker tredimensjonal overflate av glimmer, hornblende- og granatkrystaller
– Får en gyllen/rusten farge ved montering utendørs

Ottaskifer - montert ute

Ottaskiferen er en mørk skifer, som i kontakt med sol og regn gradvis får en gyllen / rusten patina med et levende spill hvis montert utendørs. På bildet ser du klubbhuset til «The Scandinavian» som ligger 25 minutter nord for København, der ble det montert Otta takskifer med 5% rust i 2010. Når fotografen kom tilbake i 2018 hadde Ottaskiferen fått et helt annet utseende.

Otta Sort - Halvor Bakkes Hytte

Dette er en frostsikker og svært medgjørlig skifer hvor fargen varierer fra sort til koksgrå. Innslaget av hornblendekrystaller og granat er med på å gi dette materialet det unike uttrykket som både forbløffer og imponerer. Otta Sort produseres av Minera Skifer AS.

PRODUKTBESKRIVELSE:
– FARGEVALG: Sort
– BREDDE: 20/30/40 cm (fordeling etter avtale)
– BRUKSOMRÅDE: Inne / ute
– TYKKELSE: 10-20 mm
– Frostsikker
– Lett å forme
– Vakker tredimensjonal overflate av glimmer, hornblende- og granatkrystaller
– Kan få en gyllen patina ved montering utendørs

Lys Oppdal grå

Lys Oppdal er vår mest brukte skifer. Skiferen fra Oppdal gjenkjennes på tilnærmet rett naturkant. Oppdalskifer har flere gråtoner og en variert overflatestruktur. Skiferen er slitesterk, tidløs og vedlikeholdsfri og egner seg til både innendørs og utendørs bruk. Lys Oppdal produseres av Minera Skifer AS.

PRODUKTBESKRIVELSE:
– FARGEVALG: Grå
– BREDDE: 40 cm
– BRUKSOMRÅDE: Inne / Ute
– TYKKELSE: 10-20 mm
– Frostsikker og syrebestandig
– Klimabestandig
– Tåler høy belastning
– Lett å forme

Lys Oppdal - montert ute

Stoneart Hellefasade i Lys Oppdal kan monteres både inne og ute. Skiferen vil beholde sine unike farger og spill i alle type værforhold – en ekstremt slitesterk og vedlikeholdsfri skifer!

Skiferen er meget lett å forme og kan lett risses og deretter knekkes/hugges, noe som gir en tilnærmet vinkelrett rustikk kant. Den kan også enkelt formes til buer og hjørner.

Vi leverer peisplater i forskjellige skifertyper og formater!

Peisplater kan du få tilpasset til dine mål. På Eventyrlig Oppussing episoden i Glomfjord ble det brukt Otta Natur.

Interessert? Ta kontakt med oss på: