Rund uteplass med store bruddheller
Det behøver ikke ta lang tid å legge bruddskifer
Uteplassen ble ferdig mellom to treningsøkter!
Mørke bruddheller fra Otta
Bruddskifer - et vedlikeholdsfritt alternativ til treterrassen
Previous
Next

Skifer på hytta

Minimalt med vedlikehold – er en av grunnene til å velge skifer på hytta. Skifer er uslitelig og holder seg like fint år etter år. Kost og hageslange en sjelden gang er som regel det du trenger. Skal du bygge om, kan du løfte opp hellene og bruke dem et annet sted. For mange er det viktig at skifer er rakst og enkelt å montere. Krever ikke mye forarbeid for en uteplass eller sti rundt hytta. 

Skifer er et miljøvennlig alternativ som ikke setter noe varig fotavtrykk. Skifer kan legges i på et lag av grus – bare rene naturprodukter. Mens mye annet har blitt dyrt, er skifer et rimelig alternativ også på kort sikt. Suveren på lang sikt. Tilnærmet evigvarende.

Det viktigste argumentet for mange er at du med skifer får et vakkert, tidløst naturprodukt. Helt unikt – det finnes ikke to like heller.

Se prosjekter; klikk på bilde

To prosjekter der uteplassen ble gjort ferdig av hytteeieren. Joahannes Høsflot Klæbo på Skei og en ung familie på Vikerfjell.

Ønsker du å vite mer om ferdig tilpasset bruddskifer?

Få et uforpliktende prisoverslag inkl. fraktpris. Skiferen pakkes i solide skiferkasser for å unngå brekkasje. Kassene har plass til ca 20 kvm.

Bruddskifer på hytta til Johannes

I løpet av en dag – mellom to treningsøkter – laget Johannes en uteplass med skifer på hytta. Med hjelp fra Morfar og noen gode hjelpere. Under ser du prosessen og resultatet. Hos Johannes er det brukt Dovre bruddskifer.

Forberedelser, planlegging og de første skiferhellene.

Montering og det ferdige resultatet.

Mye penger - ja, men ikke dyrt!

Å legge skifer på grus er et ukomplisert prosjekt. Hos Johannes var det meste av forarbeidet gjort klart da tomta ble gravd ut og klargjort for bygging. Grusmassene ble jevnet ut, og det ble lagt på et tynt lag med settegrus. Dette er en fin natursingel – kvalitet 2-5 mm eller noe i nærheten. Den er lett å planere ut og de ferdig justerte hellene får et jevnt underlag ved å bevege litt på dem under legging.

Alternativet med en trekonstruksjon med fundamenter – blir neppe mye rimeligere. Tar lenger tid å få ferdig og krever et helt annet vedlikehold.

Ferdig tilpasset bruddskifer – er godt ofte det beste alternativet!

Uteplass for sommerbruk av fjellhytta

Hyttene blir brukt mer. Fjellhytta ikke lenger bare i vintersesongen. Det gjør de gode uteplassene viktige. På denne hytta på Vikerfjell ved Vassfaret var det ønske om en plass der de kunne ha møbler og bålpanne for de solfylte dagene i sommerhalvåret. 

En sirkel er et praktisk format for en uteplass litt bort fra hytta. Formatet gir full utnyttelse mer en bålpanne i sentrum. Det ble målt og beregnet og de kom til en skiferplatting med diameter 3,8 meter – 11.3 kvadratmeter.

Da de hadde annet arbeid på tomta, fikk de entreprenøren til å gjøre klart området. Med hjelp av far/svigerfar fikk paret uteplassen klar på en dag.  Videoen viser hvordan det ble gjort.

Vår utvalg av bruddskifer:

Lys Oppdal

Mørk Oppdal

Dovreskifer

Otta Pillarguri

Otta rust

På forespørsel kan vi levere ferdig til passet bruddskifer av

Altaskifer
Liskifer
Offerdal skifer

Lys Oppdal

Lys Oppdal er vår mest brukte skifer. Skiferen fra Oppdal gjenkjennes på natur, tilnærmet rett kant. Oppdalskifer har flere gråtoner og en varierende overflatestruktur. Skiferen er slitesterk, tidløs og vedlikeholdsfri og egner seg til både innendørs og utendørs bruk. Lys Oppdal produseres av Minera Skifer AS

Skiferen er meget lett å forme og kan lett risses og deretter knekkes/hugges, noe som gir en tilnærmet vinkelrett rustikk kant.
Den kan også enkelt formes til buer og hjørner.

PRODUKTBESKRIVELSE:
– FARGEVALG: Grå
– BRUKSOMRÅDE: Inne / Ute – støp/subbus
– TYKKELSE: 15, 20 og 25 mm – Justert
– Frostsikker og syrebestandig
– Klimabestandig
– Tåler høy belastning
– Lett å forme

Fra kr. 1975,- pr. m²

Mørk Oppdal

Mørk Oppdal er en vakker skifer i mørke gråtoner og variert overflatestruktur. Skiferen er slitesterk, tidløs og vedlikeholdsfri og egner seg til både innendørs og utendørs bruk. Mørk Oppdal kommer fra Oppdal Sten AS.

Skiferen er meget lett å forme og kan lett risses og deretter knekkes/hugges, noe som gir en tilnærmet vinkelrett rustikk kant.
Den kan også enkelt formes til buer og hjørner.

PRODUKTBESKRIVELSE:
– FARGEVALG: Mørk grå med innslag av glimmer
– BRUKSOMRÅDE: Inne / Ute – støp/subbus
– TYKKELSE: 15, 20 og 25 mm – Justert
– Frostsikker og syrebestandig
– Klimabestandig
– Tåler høy belastning
– Lett å forme

Fra kr. 2037,- pr. m²

Dovreskifer

1350 meter over havet i randsonen til Rondane Nasjonalpark, brytes Dovreskifer.

Beliggenheten tilsier særlig skånsom og miljøvennlig drift. Av hensyn til villreinens kalving og trekk, stoppes det drift i bruddet fra 1. desember til 15. juni. Skiferen er kvalitetsmessig i øverste divisjon blant kjente kvartsittskifere i så vel inn- som utland.

PRODUKTBESKRIVELSE:
– FARGEVALG: Grå
– BRUKSOMRÅDE: Inne / Ute – støp/subbus
– TYKKELSE: 15 og 22 mm – Justert
– Frostsikker og syrebestandig
– Klimabestandig
– Tåler høy belastning
– Meget lett å forme

Fra kr. 1975,- pr. m²

Otta Pillarguri

Dette er en frostsikker, svært medgjørlig skifer der fargen varierer fra sort til koksgrå. Innslaget av hornblendekrystaller og granat er med på å gi dette materialet det unike uttrykket som både forbløffer og imponerer. Otta Pillarguri kommer fra Minera Skifer AS.

PRODUKTBESKRIVELSE:
– FARGEVALG: Sort – kan leveres med 10% rust
– BRUKSOMRÅDE: Inne / ute i subbus
– TYKKELSE: 15, 20 og 25, samt 20-30 mm
– Frostsikker
– Lett å forme
– Vakker tredimensjonal overflate av glimmer, hornblende- og granatkrystaller
– Kan få en gyllen patina ved montering utendørs

Fra kr. 2225,- pr. m²

Otta Rust

Otta Pillarguri som har bli eksponert for luft og fuktighet og utviklet en rustlignende overflate. Et unikt produkt med begrenset tilgjengelighet.

PRODUKTBESKRIVELSE:
– FARGEVALG: Rustfarget
– BRUKSOMRÅDE: Inne
– TYKKELSE: 12 og 8-17 mm 
– Frostsikker

Fra kr. 2475,- pr. m²

Hvordan fungerer det?

1. Send oss tegning med mål av gulvet.
2. Bruddskiferen klippes og tilpasses av erfarne skiferarbeidere.
3. Den ferdig tilpassede skiferen nummereres, fotograferes og pakkes.
4. Kort tid etterpå blir den levert hjem til deg.
5. Du monterer kjapt og enkelt gulvet eller uteplassen på en dag.

Bruddskifer kan du ha ute og inne, på bakken i grus og på støpte flater. Norske råvarer tilpasset i tråd med vår håndverkstradisjon.

Søknadspliktig? Neppe!

Hva vi kan gjøre på egen eiendom er i dag sterkt regulert. Om det er i strandsonen, i byggefeltet eller hytta på fjellet. Det er mange regler som sette begrensninger på hva en kan gjøre.

Å legge skifer på uteområdet er et skånsomt inngrep. Skifer uteplass på grus er et naturprodukt som legges på et naturprodukt. Ingen tilsetninger – ikke noe varig inngrep. Kan endres, utvides eller gjenbrukes på et annet sted. Kan fuges med vanlig eller veksthemmende sand – eller du kan la gresset gro i fugene.

Du får en uteplass av skifer som krever minimalt vedlikehold. Et vakkert naturprodukt formet av erfarne skiferleggere etter dine mål. Som dekker dine behov og ønsker.

Skal du endre terrenget og støpe en plate, kan det være regler å forholde seg til. Direktoratet for byggkvalitet har en veiviser som hjelper deg med en vurdering av ditt prosjekt.