Steinpanel til peis ute og inne
Produkt: Valdres Smartsystem
Perfekt utendørs fasade!
Produkt: Stoneart Hellefasade i Otta Sort
Skiferflis både inne og ute
Produkt: Lys Oppdal uteflis 10-20 mm
Previous slide
Next slide

Halvor Bakkes hytte - skifer både inne og ute

Halvor Bakkes hytte er blitt virkelighet. Ferdig og innflyttet. Stoneart har levert skifer til prosjektet. I desember besøkte vi Halvor på hytten og fikk se det ferdige resultatet. Snøen hadde lagt et teppe over landskapet, og i Halvors stil var det vakkert – både ute og inne.

Det er ikke første gang Stoneart samarbeider med Halvor. Vi har vært med i 9 episoder i 4 sesonger av Eventyrlig Oppussing, og blir også med de neste årene. På Halvors småbruk – Trae i Stavern – har vi hatt flere prosjekter med bruddskifer, og på den gamle hytta hans, Boblebu, har vi levert Valdres steinpanel. 

Da Halvor gikk i gang med hytta på Turufjell, hadde han en klar formening om hva han ønsket av skifer. Inngangspartiet og boden ville han forblende med samme hellefasade som vi brukte på Eventyrlig Oppussing fra Glomfjord. Ottaskifer, men uten rust. På Turufjell kommer skiferen flott fram i naturlig lys.

Halvor har et fokus på å knytte sammen ute og inne. Skiferen som ble lagt i inngangspartiet, lys Oppdal, ble videreført inn i gangen. Legg merke til detaljen med skifer som gulvlist. Samme skifertype ble også lagt foran peisen.

Det ble ikke en peis hos Halvor, men to. Inne en peisovn som gir mye varme og ute en åpen grue som gir mye kos. Begge med Valdres steinpanel. Detaljfokusert som Halvor er, ble pipene knyttet sammen over tak til en massiv og dekorativ pipe med en skiferhelle på toppen.

Ønsker du et uforpliktende tilbud? Fyll ut skjemaet så tar vi kontakt med deg.

Halvor Bakke utenfor sin Hytte på Turufjell med Stoneart Hellefasade på vegg

Noe du lurer på? Ta gjerne kontakt med oss!

Stoneart Hellefasade

Vedlikeholdsfritt, ventilert og enkelt montert!

Stoneart Hellefasade er en kledning som er tilnærmet evigvarende og vedlikeholdsfri – ute og inne. Leveres med norsk kvalitetskifer fra Otta og Oppdal, bearbeidet for enkel montering på lekter av tre eller aluminium (for maksimal brannsikring). På Halvor Bakkes hytte var det brukt Ottaskifer Hellefasade. Krever ingen spesialkompetanse for montering. Skiferen leveres ferdig tilpasset.

Skiferen vil neppe kreve noe vedlikehold. Montert på vegg er det tilnærmet null slitasje. Otta skiferen vil kunne få et gyllent preg utendørs etter noen år, mens skiferen fra Oppdal ikke vil endre seg. 

Det er mange grunner til å velge skifer på fasaden. Uttrykket du får er unikt. Ingen andre har noe tilsvarende. Et rent naturprodukt – utvunnet og foredlet i Norge. Tilnærmet evigvarende og gjenbrukbar. Bra for deg, dine etterkommere og miljøet.

Hellefasade - enkel montering med skruer!

Stoneart produserer Hellefasade med to skifertyper: Ottaskifer og Lys Oppdal. Dette gjøres i vårt produksjonsanlegg på Otta. Hellefasade leveres i kvadratmeter i ønsket breddesammensetning (Ottaskifer), ferdig med hull for feste. Vi kan også levere den ferdig tilpasset etter tegning der hellene er justert, merket og nummerert. Gjør monteringen enkel. (Hull for vannkran, ventilasjon etc, gjøres på stedet.)

Otta Hellefasade

Dette er en frostsikker og svært medgjørlig skifer hvor fargen varierer fra sort til koksgrå. Innslaget av hornblendekrystaller og granat er med på å gi dette materialet det unike uttrykket som både forbløffer og imponerer. Ottaskiferen utvinnes av Minera Skifer AS. Dette er skifertypen som er brukt på Halvor Bakkes hytte.

PRODUKTBESKRIVELSE:
– FARGEVALG: Sort som blir gyllent utendørs etter noen år utendørs
– BREDDE: 20/30/40 cm (fordeling etter avtale)
– BEARBEIDET: Naturlig kant nederst, 3 kanter saget, 4 hull for feste
– BRUKSOMRÅDE: Inne / ute
– TYKKELSE: 10-20 mm
– VEDLIKEHOLD: Ingenting. Kan vaskes.

Lys Oppdal Uteskifer - bredde 40 cm

Uteflis er en grovere sortering enn skiferflis. Overflaten er tilnærmet den samme som en finner på belegningsheller, tråkkheller og bruddskifer. Et naturprodukt med variasjon i overflaten. Produktet uteskifer er et resultat av kriteriene knyttet til overflate og avviksmål som stilles til skiferflis. Heller som faller utenfor disse kriteriene, blir uteskifer.

Dette produktet har saget langside og knekt naturkant på kortsidene. Det er variasjon i overflatene fra «perfekt» fliskvalitet til grovere uteskifer-/belegnings kvalitet. Leveres i flere tykkelser og overflater.

NÅ PÅ TILBUD!

Valdres Steinpanel - Stoneart Smartsystem®

Valdres Smartsystem er vår mestselgende steinpanel. Valdres er et vakkert, «vilt» steinpanel med enkelte store steinelementer, noen med rust, glimmer og med større dybde enn våre andre varianter. Peisen som er kledd med Valdres steinpanel har blitt smykket i Halvor Bakkes hytte, både inne og ute.

Valdres Smartsystem har også egne hjørne- og skjøteelementer for å bryte de horisontale linjene man ofte finner hos konkurrerende produkter.