Previous slide
Next slide

På Eventyrlig hyttetur til Rott

10 minutter med fiskebåt fra Tananger havn – utenfor Forus og Sola flyplass, ligger Rott. Helt uberørt av oljealderen. Her går sauene og beiter mellom steingjerdene og de små gårdene og husene ligger der terrenget gir litt ly for havvinden. Rott har en lun havn og for mange øyboere var fiske en sentral del av livet på øya. En kilde til næringsrik mat og inntekt for lokalsamfunnet. 

Rott består av to øyer som er bundet sammen av en landtunge. På den ene er det bebyggelse og den andre er hjemsted for utallige måker. Den sistnevnte er fredet på sommerhalvåret på grunn av fuglelivet. I dag kan øya reklamere med en fastboende, men det har ikke alltid vært slik. Rundt 1920 var det 50 fastboende og 9 aktive gårdsbruk på øya. Da var det egen skole, butikk, eget postnummer og valgkrets.

Vakkert vær møtte oss da vi kom til Rott og traff Halvor, Torkel og Ole. Vi hadde med oss skiferprodukter til tre delprosjekter på Rott. 

Eventyrlig Oppussing Rott
Sesong 9 – episode 1
Premiere 14. september 2023
 TV3 kl 21.30

Se programmet på:
Viaplay >>
Pluto.tv >>

Halvor la ferdig tilpasset bruddskifer i inngangsparti og vindfang. Gulvlist i samme skifer som på gulvet – Lys Oppdal.

Torkel hadde bestilt en brannmur, ferdig med bruddskifer. Han fikk hjelp av Ole til å få den på plass.

Ole lagde et spektakulært bord i skifer med innebygd bålpanne. Et nyskapende prosjekt som Ole var usikker på hvordan det ville fungere.

"Jeg elsker skifer - passer perfekt her ute på Rott!"

Via store tråkkheller på utsiden, grove heller i vindfanget og den monterte bruddskiferen med varmekabler i gangen, knyttes ute og inne sammen.

Grå kvartsittskifer fra Oppdal –  tilpasset etter Halvors mål i Stonearts produksjonslokaler. Enkelt og raskt å montere. Bra, når en har kort tid mange oppgaver på programmet!

Skifer tidløst og slitesterkt. Har en rustikk og sklisikker overflate. Med impregnering etter at skiferen er lagt, er det enkelt å holde skifer og fuger rene. Torkel synes leggingen gikk fort og at resultatet ble strøkent.

I gangen var det først lagt varmekabler. Med avrettingsmasse ble kablene forseglet og skjevheter i gulvet rettet opp. Skiferen er tykkelsejustert, noe som gjør at en bruker lite flislim og tid på å få en flott resultat. I følge Halvor «ligger gulvet her så lenge huset står». 

Halvor mener at «taklist skal følge tak og gulvlist skal følge gulv». En skiferlist på 7 cm ble limt mot veggen med monteringslim. Skiferlisten er av samme skifertype, 15 mm tykk og kommer i lengder opp i 110 cm.

Hva er pris per kvadratmeter?

Fra kr. 2 090,- pr. m²

Lys Oppdal ferdig tilpasset bruddskifer i justert tykkelse. I tillegg kommer frakt og skiferkasse som har plass til 20 kvadratmeter.

Hva koster bruddskifer til ditt prosjekt?

Vi kan sende det et helt uforpliktende tilbud inkl. fraktpris.
Informasjon vi trenger for å kunne gi det et prisoverslag:
– Omtrentlig antall kvadratmeter
– Postnummer trenger vi for å kunne beregne frakt
– Om skiferen skal ligge i sand/grus eller på støpt flate

Ferdig tilpasset brannmur

En brannmur for et ildsted har  en viktig sikkerhetsfunksjon og bidrar til å beskytte mot brann og sikre at brennbare materialer ikke kommer i kontakt med ildstedet. Skamotec brannmursplate behøver ikke en tykkelse på mer enn 5 cm for å tilfredsstille kravene. 

En brannmur er også en del av interiøret som skal passe til ildstedet og rommet. Til det gamle huset på Rott vill Halvor ha bruddskifer som gikk igjen på gulvet i gangen. 

Stoneart fikk målene på det nye ildstedet og lagde ferdig en brannmur i to deler med hull for røykrør. Dette gjorde gjennomføringen enkel og rask. Fint når en bare har seks dager på hele prosjektet! 

Delene til brannmuren blir produsert i en størrelse og vekt som gjør monteringen gjennomførbar med to personer. De ferdige platene limes til bakvegg med monteringslim og sikres med skruer inn i reisverket. 

Monteringen av brannmuren og fuging av skjøten tok en time. Peisovnene kom på plass et par timer senere!

Pris på ferdig brannmur i moduler

Se pris på brannmur som levert på Rott og en mindre versjon for gulvmonterte ovner.

Brannmuren lages etter dine mål, og prisen gjelder for løsninger innenfor de angitte målene. Har du andre behov som du tror vi kan løse, vil vi gjerne høre fra deg.

Send oss e-post der du legger inn den informasjonen vi trenger for å kunne gi den en pris på ferdig tilpasset brannmur levert til deg.

Kr 25 775,- pluss frakt.
Størrelse inntil 250×125 cm.
Med hull for røykrør og fugemasse til skjøt. 

Kr 15 611,- pluss frakt.
Størrelse inntil 125×125 cm. 
Med hull for røykrør.

Ole's grillbord i skifer - "det er jo heeeelt genialt!"

Ole har mange mange ideer. Denne gangen var det et grillbord i skifer som gir varme! Sikkert noe ikke mange har tenkt på før. 

Skifer er et flott materiale – som tåler «alt». Men i store formater blir det ganske tungt. Derfor måtte det bli et stabilt understell som i skulte grillen og ga nok god ventilasjon.

Ole fikk sveiset et understell, og husket skiferen som ble montert med skinner og kroker på oppussingen på Tyin i sesong 6 (2020). Understellet og grillen hadde han fått laget på forhånd, og da var monteringen enkel. Bortsett fra bordplaten på 300 kg. Da måtte han ha hjelp.

Bordet ble flott og fungerte. Tungt nok til at det tåler de tøffe høststormene på Rott, og varmt nok til at det kan brukes hele året.  

Et unikt bord – á lá Ole!   

Ole’s grillbord i skifer

Et grillbord for de heldige. Stoneart leverer dette med rund bålpanne med grillrist og lokk for beskyttelse når den ikke er i bruk.

Målene er 250×120 cm og den kles med skifer som på Rott. Dette gir god lufting og en relativt lett konstruksjon til å være skifer. 

Om du er interessert i å kjøpe et skiferbord, send oss en e-post her >>

Kr 67 750,- pluss frakt.
Tung bordplate, men enkel montering.

Bordet vil bli levert med Bonfire bålpanne, med grillrist og lokk.

Lys Oppdal

Lys Oppdal – vår mest brukte skifer. Råvaren produseres av Minera Skifer AS og produktene lages av Stoneart AS.

Skiferen fra Oppdal gjenkjennes på natur, tilnærmet rett kant. Oppdalskifer har flere gråtoner og en varierende overflatestruktur. Skiferen er slitesterk, tidløs og vedlikeholdsfri og egner seg til både innendørs og utendørs bruk. 

Skiferen er meget lett å forme og kan lett risses og deretter knekkes/hugges, noe som gir en tilnærmet vinkelrett rustikk kant. Den kan også enkelt formes til buer og hjørner. Samme skifer ble brukt i Eventyrlig Oppussing Stadlandet episoden – både på uteplass og til skifertrapp.

PRODUKTBESKRIVELSE LYS OPPDAL:
– FARGEVALG: Grå
– BRUKSOMRÅDE: Inne / Ute 
– TYKKELSE: 15, 20 og 25 mm – justert og variable tykkelser
– Frostsikker og syrebestandig
– Klimabestandig
– Tåler høy belastning
– Lett å bearbeide