Previous slide
Next slide

"Dette er et genial system - og totalt vedlikeholdsfritt"

Gustav monterte lektene i aluminium rett på den gamle kledningen. Luft strømmer fritt bak skiferen gjennom perforeringer i lektene. Krokene festes i lektene og låser fast skiferen som er 10 millimeter tykk. Enkelt og genialt!

Skiferen, lys Oppdal fra Minera Skifer, kommer i lengder fra 40 til 100 cm. Varierte lengder gir et «levende» uttrykk og gir den beste utnyttelsen av skiferen. Skiferen fra Oppdal er lett å risse og knekke på gamle måten. Det gir en vakker naturlig kant. Kledningen bygger mindre enn 5 cm ut fra bakveggen og veier ikke mer enn 35 kg pr kvadratmeter. En luftet kledning som dette vil ikke kreve noe vedlikehold og har tilnærmet ingen slitasje. Beslagene i sink vil snart få samme farge som skiferen og gjør hel fasaden vedlikeholdsfri.

Det er værhardt på Tyin i 1100 meters høyde. I gamle dager bygde en med stein der det blåste mest. «Dette er en mer moderne måte å henge det opp på. Men det er jo supert! Som å bygge med Lego!»

Se video der Gustav og Halvor monterer fasadeskiferen – med litt hjelp  fra Taktekkermester Bjørn Schramm, Minera Skifer og Stoneart.

Eventyrlig Oppussing Tyin
Sesong 6 – episode 10
Premiere TV3 26. november 2020

Se programmet på: 
Viafree >>
Viaplay >>

Nytt produkt med norsk skifer

Hytta på Eventyrlig Oppussing Tyin fikk en kledning som er tilnærmet evigvarende og vedlikeholdsfri. Med skifer fra Oppdal. Et velkjent produkt i et nytt format fra Minera Skifer. Laget for Stoneart for å passe i et ventilert fasadesystem med aluminium-skinner fra Norsk Hydro og stålkroker produsert i Sverige.

Stonearts fasadesystem er utviklet i Danmark av verdens største skiferprodusent – spanske Cupa Pizarras – i samarbeid med danske arkitekter og entreprenører. De har fått fram miljøvennlig fasadesystem av naturskifer som enkelt å montere på alle bygg og som har lang levetid og krever minimalt med vedlikehold. 

De har lykkes, og gjennom de siste 30 årene er det levert millioner av kvadratmeter av ventilerte fasadesystemer med spansk skifer. Stoneart har samarbeidet med norske skiferprodusenter for å få norske skiferprodukter til de velprøvde systemene. De første prosjektene er levert i 2020.

Det er mange grunner til å velge skifer på fasaden. For mange er det unike uttrykket av naturproduktet viktigst. Det er lett å forstå!

Vil du vite mer?

Fasadeskifer er et høyaktuelt produkt på mange typer bygg. Av mange gode grunner:

  • Skiferens unike uttrykk
  • Den lange levetide (et skifertak kan holde i mer enn 100 år. Fasadeskifer trolig lenger)
  • En fasade som krever minimalt eller ikke noe vedlikehold
  • Enkelt å montere uten spesialvertøy og kompetanse
  • Lav vekt og bygger lite. Kan passe på de fleste bygg.
  • Miljø vennlig og bærekraftig

Tekinske løsninger, montering og priser