Lifjell PROFF steinpanel
Trysil PROFF steinpanel
Lifjell PROFF steinpanel
Previous slide
Next slide

PROFF Steinpanel - Ny og bedre!

Vår PROFF serie tar steinpanel til et nytt nivå:

Proff steinpanel er et produkt for deg med STØRRE eller mange prosjekter. 

Steinpanel fra Stoneart er et naturprodukt av skifer og stein satt sammen av erfarne fagfolk til moduler som enkelt kan monteres på vegg og pipe. I vår PROFF serie er elementene bygget opp av større stein som festes på en solid armeringsnett. Bildet under viser elementene fra for- og baksiden. De er pakket i to høyder i trekasser, uten pappemballasje. 

Armerings-nettet i PROFF serien holder steinene sammen til de kommer på veggen. Limet som er smøre på veggflater, kommer i direkte kontakt med steinene og fyller rommet mellom. Det gir en enhetlig farge på mørtelen. Størrelsen på steinene og elementenes oppbygging, gjør at de «forsvinner» når de kommer på veggen. 

Lifjell PROFF selges i hele kasser av ca 8 kvm. Hjørner bestilles og pakkes ut fra behov i prosjektet. Steinpanel er et naturprodukt der hver stein og hvert element er unikt. Farge  og størrelse på steinene vil kunne avvike fra det som vises på bildene.

Se veiledende priser på PROFF steinpanel på vår webshop >>
Ønsker du tilbud på ditt prosjekt – fyll ut skjema.

I 2020 introduserte vi Lifjell Proff til et lite utvalg av prosjekter. Kundene var storfornøyd med resultatet og håndverkerne ga gode tilbakemeldinger. 

Se video fra ett av de første prosjektene.

Start video

Montering av Proff steinpanel i utstillingen i Larvik

Vi har montert 16 kvadratmeter Proff steinpanel i utstillingen i Larvik.  Lifjell, Trysil og Valdres. Lifjell og Trysil Proff er tilgjengelig, mens Valdres Proff kommer i 2022.

Det ble brukt 18 mm tandsparkel får å dra ut limet på den malte murveggen. Det gir en limmengde på ca 10 mm. Limet glattes ut med før elementene festes.Vi brukte her Lip Multi Flislim. Det er flislim av høy kvalitet og stor klebeevne. Det er et «frostsikkert» lim som også brukes ute. Her gikk det med ca 10 kg pr kvadratmeter.

Limet blandes god, med tilstrekkelig vannmengde. Det skal være fast og ikke sige på veggen.

 

Elementene støttes opp i underkant. Elementene legger «forbant» så skjøtene ikke kommer over hverandre.

 

Med Proff systemet har en kun lim på vegg/monteringsflate. Med et flislim med høy klebeevne og rask herding kan en lime flere høyder i en økt.

 

Elementene settes oppå hverandre. Stein mot stein. En bruker kiler (plast, tre eller skiferbiter) for å holde den horisontale linjen og unngå «buer» som ikke ser bra ut.

 

Når elementet er satt inn brukes slår en lett med gummihammer på hver enkelt stein i elementet. Det gir limkontakt mot steinen og gjør at limet trekker litt ut i fugene mellom steinene. Dette gjøres fortløpende etter hvert som elementene settes opp.

Skulle det komme noe flislim ut mellom fugene, vask med svamp umiddelbart. Den er «fersk» og lett å få av. 

 

Se Lifjell Proff >>

Se Trysil Proff >>

Følg oss på Instagram: Steinpanel // Stoneart.no

Stoneart her en egen instagram konto med bilder og video av steinpanel og andre natursteinsprodukter for vegg og mur. Nyttig om du har prosjektplaner eller ønsker inspirasjon og ideer.