Stoneart lappskifer
Holmenkollen Restaurant - fornying av taket
Stoneart lappskifer
Steitserhus Larvik - totalrestaurering
Stoneart lappskifer
Bragenes kirke / Drammen - restaureringsprosjekt
Stoneart lappskifer
Jaren stasjon - restaureringsprosjekt
Previous slide
Next slide

Stoneart lapp takskifer

Lappskifer – betegnes også som dråpeskifer, tungeskifer eller hanskebak – er et mye brukt format på boliger i bystrøk, bygårder og offentlige bygg. Formen gir et vakkert mønster med horisontale og diagonale linjer.

Lappskifer er et format som vi ser i mange størrelser. Ofte produsert av lokale skifer fra skiferbrudd som ikke lenger er i drift. Det er sammenheng mellom skifertypen og størrelsen på hella. Skifer med godt kløv og jevn overflate gir større formater. I dag er det mest vanlig med et format som gir ca 14 heller pr kvadratmeter takflate. Det er ikke uvanlig å finne formater der det går med 30 heller og vi har sett små formater med mer enn 60 heller pr kvadratmeter.

Alle størrelser kan være fine, men med større formater kommer skiferen bedre frem. Totalkostnaden for skifer og montering blir også normalt lavere med større format.

Vekt på lappskifer er 60 til 75 kg pr kvadratmeter ferdig lagt, avhengig av tykkelse og overlapp. Systemet gir god støtte under hele den synlig skiferen og gjør at taket har god styrke med skifertykkelse på 8 mm og oppover.

Tegningen over viser hvordan takskiferen ligger på taket. Lekteavstand vil tilpasses størrelsen. Stoneart har detaljert lekteskjema på alle formatene vi leverer.

Mange monterer skifertaket selv ved hjelp av håndverker, familie eller venner. Stoneart kan også i samarbeid med gode partnere gi deg en pris på hele jobben. 

Ønsker du tilbud på ditt prosjekt – fyll ut skjema.

Stoneart lappskifer lagerføres i 30×50 format koksgrå kvalitet. I andre halvår av 2021 forventes også å kunne levere lappskifer i grå (lysere) skifer.

Spesialformat av takskifer kan leveres i alle størrelser for restaureringsprosjekter. Stoneart kan gi pris og leveringstid med basis i tegning av takskiferen og mengde. For mer informasjon ta kontakt: post@stoneart.no

Prosjekter med Stoneart lapp takskifer

BROSJYRE SKIFERTAK - 28 sider INSPIRASJON

Brosjyre-Stoneart-Skifertak-2

Takskifer - ulike formater

Leggeanvisning firkan takskifer

Firkantskifer er det mest solgte formatet i Norge. Leveres i størrelser fra 34 til 63 cm. Hver flate dekker et stor areal. Det går med 13 til 3,4 heller pr kvadratmeter. Prismessig er firkantskifer det rimeliste alternativet, både i innkjøp og montering.

Lappskifer er brukt på alle typer bygg. En ser den oftere på bolighus i byene enn på landet. Mye brukt på kirker, universitet og sykehus. I standard formater er det fra 15 til 30 heller pr kvadratmeter. 

Leggeanvisning takskifer rektangulær

Rektangulær skifer er det minst brukte formatet hos oss, men det mest brukte globalt. Et format med økende etterspørsel også i vårt marked. Samme leggesystem som lappskifer. Leveres i størrelser opp til 30×50 cm.

Se takskifer på Instagram: Takskifer // Stoneart.no

Stoneart har egen instagram konto for takskifer. Nyttig om du har prosjektplaner eller ønsker inspirasjon og ideer.