Otta firkant takskifer
Minera Skifer AS
Otta firkant takskifer
Minera Skifer AS
Otta firkant takskifer
Minera Skifer AS
Otta firkant takskifer
Minera Skifer AS
Previous slide
Next slide

Otta firkant takskifer

Otta skifer er en mørk skifer, som i kontakt med sol og regn gradvis får en gyllen / rusten farge. Skiferen tas ut i brudd i fjellene omkring Otta i Gudbrandsdalen. 
Foto: Stoneart AS / Minera Skifer AS

Når en nærmer seg Otta i Gudbrandsdalen er en mange flotte gårdstun og bygg med gylne tak. Store og små firkantheller. Noen steder ligger villheller på driftsbygningen, og i Otta sentrum ser en hus med lappskifer.

I dag produseres Otta skiferen i to størrelser, firkant 38×38 og 47×47 cm. Tykkelsejustert på 12 mm og med hull for feste med skiferstift. Andre formater kan produseres på bestilling.

Leggeanvisning firkan takskifer

Tegningen over viser hvordan takskiferen ligger på taket. Lekteavstand vil tilpasses størrelsen. Stoneart har detaljert lekteskjema på alle formatene vi leverer.

Mange monterer skifertaket selv ved hjelp av håndverker, familie eller venner. Stoneart kan også i samarbeid med gode partnere gi deg en pris på hele jobben. 

Ønsker du tilbud på ditt prosjekt – fyll ut skjema.

Otta skifer sort

Otta takskifer produseres som firkantskifer i to størrelser; 38×38 og 47×47 cm. Skiferen er klipt på langsidene og kappet med sag på de to korte sidene. Det er ferdig boret hull for skiferstift.

Otta skifer leveres som sort med mulighet til 5% rust. Over tid vil skiferen med påvirkning av sol og fuktighet, få en gyllen rustfarge. 

 

Otta skifer rust

Otta skifer - montert ute

Otta skiferen er en mørk skifer, som i kontakt med sol og regn gradvis får en gyllen / rusten farge og et levende spill dersom den er montert ute. På bildet ser du golfklubben «The Scandinavian» som ligger 25 minutter nord for København hvor det var montert Otta takskifer med 5% rust i 2010. Når fotografen kom tilbake i 2018 hadde Otta skiferen fått et helt annet utseende.

Sort Otta skifer på tak Rust otta skifer på tak

Prosjekter med Otta firkant takskifer

BROSJYRE SKIFERTAK - 28 sider INSPIRASJON

Brosjyre-Stoneart-Skifertak-2

Takskifer - ulike formater

Leggeanvisning firkan takskifer

Firkantskifer er det mest solgte formatet i Norge. Leveres i størrelser fra 34 til 63 cm. Hver flate dekker et stor areal. Det går med 13 til 3,4 heller pr kvadratmeter. Prismessig er firkantskifer det rimeliste alternativet, både i innkjøp og montering.

Lappskifer er brukt på alle typer bygg. En ser den oftere på bolighus i byene enn på landet. Mye brukt på kirker, universitet og sykehus. I standard formater er det fra 15 til 30 heller pr kvadratmeter. 

Leggeanvisning takskifer rektangulær

Rektangulær skifer er det minst brukte formatet hos oss, men det mest brukte globalt. Et format med økende etterspørsel også i vårt marked. Samme leggesystem som lappskifer. Leveres i størrelser opp til 30×50 cm.

Se takskifer på Instagram: Takskifer // Stoneart.no

Stoneart har egen instagram konto for takskifer. Nyttig om du har prosjektplaner eller ønsker inspirasjon og ideer.