Altaskifer firkant 13x13'
Altaskifer firkant 15x15'
Altaskifer firkant 15x15'
Altaskifer firkant 18x18'
Previous slide
Next slide

Alta firkant takskifer

På Alta kirke fra 1858, ligger fremdeles takskiferen som ble lagt da bygget var nytt. Siden den gang har det blitt skifertak på mange bygg. Etter bybrannen i Ålesund i 1904, ble det krav om skifertak da byen ble gjenreist. Mange av takene kom fra Alta.
Foto: Stoneart AS / Altaskifer AS

Alta firkantskifer kommer i fem størrelser. Den minste trenger 13 heller for å dekke en kvadratmeter, mens den største klarer seg med 3,5. Prisen på formatene er den samme pr kvadratmeter. 

Leggeanvisning firkan takskifer

Tegningen over viser hvordan takskiferen ligger på taket. Lekteavstand vil tilpasses størrelsen. Stoneart har detaljert lekteskjema på alle størrelser av Alta firkantskifer. Mange monterer skifertaket selv ved hjelp av håndverker, familie eller venner. Stoneart kan også i samarbeid med gode partnere gi deg en pris på hele jobben. 

Ønsker du tilbud på ditt prosjekt – fyll ut skjema.

Alta firkantskifer leveres i fem størrelser. Den er klipt på alle kanter og har slisse for feste av skiferstift.

Skiferen leveres i tre tykkelsesorteringer. Den tynneste på ca 8-12 mm legges øverst på taket. Den tykkeste på ca 16-20 mm legges nederst. Mellomtykkelsen legges mellom disse.

På det største formatet er tykkelsene to mm større på alle sorteringer – fra 10 til 22 mm.

Vekt er ca 60 kg pr kvadratmeter ferdig lagt tak.

Alta takskifer firkant format

Prosjekter med Alta firkant takskifer

BROSJYRE SKIFERTAK - 28 sider INSPIRASJON

Brosjyre-Stoneart-Skifertak-2

Takskifer - ulike formater

Leggeanvisning firkan takskifer

Firkantskifer er det mest solgte formatet i Norge. Leveres i størrelser fra 34 til 63 cm. Hver flate dekker et stor areal. Det går med 13 til 3,4 heller pr kvadratmeter. Prismessig er firkantskifer det rimeliste alternativet, både i innkjøp og montering.

Lappskifer er brukt på alle typer bygg. En ser den oftere på bolighus i byene enn på landet. Mye brukt på kirker, universitet og sykehus. I standard formater er det fra 15 til 30 heller pr kvadratmeter. 

Leggeanvisning takskifer rektangulær

Rektangulær skifer er det minst brukte formatet hos oss, men det mest brukte globalt. Et format med økende etterspørsel også i vårt marked. Samme leggesystem som lappskifer. Leveres i størrelser opp til 30×50 cm.

Se takskifer på Instagram: Takskifer // Stoneart.no

Stoneart har egen instagram konto for takskifer. Nyttig om du har prosjektplaner eller ønsker inspirasjon og ideer.