Liskifer flis
Foto: Stoneart AS
Liskifer fra produksjonen i dag
Foto: Stoneart AS
Liskifer fra skiferbruddet
Foto: Stoneart AS
Vakker og praktisk uteplass
Foto: Stoneart AS
Previous slide
Next slide

Liskifer - med mye liv og variasjon

Liskifer holder til i Lierne Kommune i Nord Trøndelag. Skiferforekomsten ligger like ved svenskegrensen og er en del av en stor forekomst av kvartsittskifer. Over grensen i øst, mot Jämtland, brytes Offerdalskiferen som har mange likheter med Liskifer.

Liskifer ble dannet for ca. 500 millioner år siden og består av kvarts, feltspat og glimmer. Den er tett i strukturen og påvirkes ikke av vær og vind. Den naturlige overflaten har en spesiell glans, som gjør at den ikke trenger noen videre overflatebehandling.

Skiferen ligger i 4-6 meters lag som veksler mellom lys grønn og grå/mørk skifer med noe fargevariasjon i lagene. Overflaten varierer mellom helt slett til veldig grov. Den delen av forekomsten som er undersøkt, viser en mektighet på mer enn 900 000 m³, nok til drift i lang tid framover.

Liskifer er ikke så kjent som skiferen fra Oppdal, Otta og Alta. Et mindre skiferbrudd og produksjon, med produkter som overrasker de som blir kjent med dem.

Liskifer er en grå skifer med mye spill. Mørkere enn Lys Oppdal og kan også oppleves mørkere og mer livfull enn Altaskifer.

Liskifer produseres i 15 mm tykkelse i flere bredder. Lengdene blir så lange som skiferhelle gir mulighet for. Enkelte ganger lengder opp mot 100 cm. Før pakking blir skiferen sortert. Heller med jevn og meste enhetlig overflate blir flis. Heller med grovere struktur, enkelte ujevnheter og overflatevariasjon, blir uteflis.

Liskifer flis og uteflis er lagt på et større gulvflate i Stonearts utstilling i Larvik. 

Produkter

Stoneart tilbyr skiferflis i mange formater. Vi anbefaler tykkelsesjustert skifer. Denne har normalt bedre kvalitet og vil være raskere og rimeligere å montere. Skifer i fallende (varierende) lengder gir bedre utnyttelse av skiferen og vil være et rimeligere alternativ enn skifer på faste mål. 

Skiferflis:
Stoneart lagerfører Liskifer flis justert 15 mm i breddene 20, 30, og 40 cm. Andre tykkelser, bredder og faste formater er bestillingsvare.

Tilhørende produkter:
– Trinn til trapp i 25 mm tykkelse.  Bredder fra 30 til 40 cm. Lengder opp til 180 cm.

Alternativer: 
– Uteflis / Rustikk skiferflis. Skiferflis med justert tykkelse på 15 mm. Mer variasjon i overflate. 

Se veiledende priser på Lislifer flis på vår webshop >>

Ønsker du tilbud på ditt prosjekt – fyll ut skjema.

Prosjekter med Liskifer

SKIFER I HJEMMET - 40 sider INSPIRASJON

SKIFER I HJEMMET 600-kopi

Følg oss på Instagram: Bruddskifer // Stoneart.no

Stoneart har egen instagram konto for bruddskifer og skifer til uteområdet. Nyttig om du har prosjektplaner eller ønsker inspirasjon og ideer.