Med store heller er det fint å være to!
Johannes har fokus på detaljer
Strekene markerer hvor hellene skal ligge
Uteplassen ble ferdig mellom to treningsøkter!
Hytte fra Jøra Bygg og skifer fra Stoneart
Previous slide
Next slide

Hyttedrømmen på Skei

Rett ved langrennseløypa på Skei står hytta til Johannes Høsflot Klæbo. Bygget av Jøra Bygg etter en toppidrettsutøvers ønsker og behov. Med perfekte treningsforhold sommer og vinter planlegger Johannes å bruke mye tid på den nye hytta som ble ferdig våren 2020.

Gjennom sommeren har hele familien vært i sving med å rydde og få det fint rundt hytta. I slutten av august la Johannes og morfar skifer på uteplassen foran og på siden av hytta mot sør og vest. En 17 cm tykk helle ble lagt foran døra med tråkkheller bort til bruddskiferen. Etter en god treningsøkt kan han gå i sokkelesten og slappe av i sola og nyte det vakre landskapet.

Med litt hjelp fra Dovreskifer og Stoneart, ble jobben gjort i løpet av en dag! Se resultatet og hvordan jobben ble gjennomført.

Forberedelser, planlegging og de første skiferhellene.

Montering og det ferdige resultatet.

Veien fra skiferbruddet i 1350 høyde ved foten av Rondane til Johannes Høsflot Klæbos hyttedrøm på Skei.

På Otta blir bruddhellene bearbeidet og tilpasset prosjektet.

Mye penger - ja, men ikke dyrt!

Å legge skifer på grus er et ukomplisert prosjekt. Hos Johannes var det meste av forarbeidet gjort klart da tomta ble gravd ut og klargjort for bygging. Grusmassene ble jevnet ut, og det ble lagt på et tynt lag med settegrus. Dette er en fin natursingel – kvalitet 2-5 mm eller noe i nærheten. Den er lett å planere ut og de ferdig justerte hellene får et jevnt underlag ved å bevege litt på dem under legging.

Alternativet med en trekonstruksjon med fundamenter – blir neppe mye rimeligere. Tar lenger tid å få ferdig og krever et helt annet vedlikehold.

Ferdig tilpasset bruddskifer – ofte det beste alternativet!

Hvordan fungerer det?

1. Send oss tegning med mål av gulvet.
2. Bruddskiferen klippes og tilpasses av erfarne skiferarbeidere.
3. Den ferdig tilpassede skiferen nummereres, fotograferes og pakkes.
4. Kort tid etterpå blir den levert hjem til deg.
5. Du monterer kjapt og enkelt gulvet eller uteplassen på en dag.

Bruddskifer kan du ha ute og inne, på bakken i grus og på støpte flater. Norske råvarer tilpasset i tråd med vår håndverkstradisjon.

Ønsker du å vite mer om ferdig tilpasset bruddskifer?

Få et uforpliktende prisoverslag inkl. fraktpris. Skiferen pakkes i solide skiferkasser for å unngå brekkasje. Kassene har plass til ca 20 kvm.

Søknadspliktig? Neppe!

Hva vi kan gjøre på egen eiendom er i dag sterkt regulert. Om det er i strandsonen, i byggefeltet eller hytta på fjellet. Det er mange regler som sette begrensninger på hva en kan gjøre.

Å legge skifer på uteområdet er et skånsomt inngrep. Skifer uteplass på grus er et naturprodukt som legges på et naturprodukt. Ingen tilsetninger – ikke noe varig inngrep. Kan endres, utvides eller gjenbrukes på et annet sted. Kan fuges med vanlig eller veksthemmende sand – eller du kan la gresset gro i fugene.

Du får en uteplass av skifer som krever minimalt vedlikehold. Et vakkert naturprodukt formet av erfarne skiferleggere etter dine mål. Som dekker dine behov og ønsker.

Skal du endre terrenget og støpe en plate, kan det være regler å forholde seg til. Direktoratet for byggkvalitet har en veiviser som hjelper deg med en vurdering av ditt prosjekt.

Flere velger Dovreskifer

Johannes oppdaget Dovreskifer da han besøkte Jøra Bygg på Norsk Hyttesenter nord for Oslo. Foran den nye visningshytta ligger skiferen som forlengelse av uteplass og binder terrasse og inngang sammen. Johannes har nå fått bygget en stor flott hytte av Jøra Bygg AS på hans treninsparadis på Skei. 

Johannes er venn av Halvor Bakke. Halvor har Dovreskifer på Trae Småbruk ved Stavern. Johannes fulgte rådene til Halvor og valgte samme leverandør og skifer. Som mange andre også valgte i 2020 sesongen – ferdig tilpasset bruddskifer fra Stoneart og Dovreskifer!

Dovre bruddskifer

Dovreskifer

1350 meter over havet i randsonen til Rondane Nasjonalpark, brytes Dovreskifer. Beliggenheten tilsier særlig skånsom og miljøvennlig drift. Av hensyn til villreinens kalving og trekk, stoppes det drift i bruddet fra 1. desember til 15. juni. Skiferen er kvalitetsmessig i øverste divisjon blant kjente kvartsittskifere i så vel inn- som utland.

PRODUKTBESKRIVELSE
– FARGEVALG: Grå
– BRUKSOMRÅDE: Inne / Ute – støp/subbus
– TYKKELSE: 15 og 22 mm – Justert
– Frostsikker og syrebestandig
– Klimabestandig
– Tåler høy belastning
– Meget lett å forme