Johannes har laget uteplass med skifer
Produkt: Lys Oppdal storbrudd
Ferdig tilpasset bruddskifer - formet i en sirkel
Produkt: Lys Oppdal storbrudd
Store naturlige tråkkheller
Produkt: Lys Oppdal storbrudd
Previous slide
Next slide

Johannes Thingnes Bø - mer enn verdens beste skiskytter!

Johannes har sammen med sin kone Hedda og deres to små barn, bygget et flott hjem på Kongsvinger. Solrikt og med god utsikt over dalen der Glomma flyter rolig forbi, er gode uteplasser viktig for å nyte livet i sommerhalvåret – da Johannes kan tilbringe mye tid med familien.

Til et stramt moderne hus passet det å bryte opp med de naturlige formene til bruddskiferen. Et skiferdekke på utsiktsplassen med bålpanne, sto på ønskelisten. Og den skulle helst være klar til 17. mai!

Med ferdig tilpasset bruddskifer er det mulig, og 4 dager før 17. mai kom vi til Johannes med bruddskifer og tråkkheller for å hjelpe til å få det klart. I løpet av noen timer kom 20 kvadratmeter skifer og 18 tråkkheller på plass, og Johannes fikk satt ut bålpanne og møbler i god tid før sola gikk ned.

«Resultatet ble knallbra!». Johannes

Enkelt, raskt, tidløst og vakkert!

Å legge skifer på grus er et ukomplisert prosjekt. Hos Johannes Thingnes Bø var det meste av forarbeidet gjort klart. Torv ble fjernet og det ble lagt på et lag med maskingrus 2/5 mm. Den er lett å planere ut og de ferdig justerte hellene får god støtte. 

Alternativet med en trekonstruksjon med fundamenter – blir neppe mye rimeligere. Tar lenger tid å få ferdig og krever et helt annet vedlikehold.

Ferdig tilpasset bruddskifer fra Stoneart – ofte det beste alternativet!

Naturlige tråkkheller

Stoneart produserer store tråkkheller av bruddskifer. De sorteres ut i produksjonen når vi finner gode emner. Hellene blir avrundet og får en form som passer sammen med bruddskifer.  

Tråkkhellen er 60-70 cm brede og 80-120 cm lange. Gjennomsnittlig størrelse 0,67 kvm. Hellene er justert på tykkelse 25 mm. Andre størrelser kan produseres på forespørsel.

Ønsker du også skifer til uteplassen?

Motta et uforpliktende tilbud på ferdig tilpasset bruddskifer? Fyll ut skjema eller send en epost

Noe du lurer på? Ta gjerne kontakt med oss!

Hvordan fungerer det?

1. Send oss tegning med mål av gulvet.
2. Bruddskiferen klippes og tilpasses av erfarne skiferarbeidere.
3. Den ferdig tilpassede skiferen nummereres, fotograferes og pakkes.
4. Kort tid etterpå blir den levert hjem til deg.
5. Du monterer kjapt og enkelt gulvet eller skifer uteplassen på en dag.

Bruddskifer kan du ha ute og inne, på bakken i grus og på støpte flater. Norske råvarer tilpasset i tråd med vår håndverkstradisjon.

Bilder fra Johannes Thingnes Bø sitt prosjekt