Glacier - Ny norsk skifer
50 cm bredde - 70 til 200 cm lengde
Liskifer
40 cm bredde
Mørk Oppdal
Store bruddheller, 25 mm tykkelse, ferdig tilpasset
Previous slide
Next slide

Ny uteplass - enklere enn du tror!

Enkelt, raskt, tidløst og vakkert!

Å legge skifer på grus – er IKKE et varig inngrep. Naturstein og maskingrus – uten tilsetninger eller skadelig stoffer. En uteplass som ikke forringes og kan flyttes og gjenbrukes.

Skifer – et naturskapt materiale hoder seg like fint i tørke med stekende sol og på regnfulle sommere. Tørker fort og blir ikke for varm. Et godt og underlag for utemøblene.

Store skiferheller ligger stødig på et lag med maskingrus. Maskingrus 2/5 eller noe i nærheten (uten nullstoff) gjør det enkelt å legge skiferhellene. Maskingrus har skarpe kanter og egner seg ikke for å grave ganger som mauren er glad i (upopulær blant maur!).

Skifer har egenskaper som egner seg i det nordiske klima. Du kan velge mellom bruddskifer og rektangulære heller.  Egenskapene er de samme, uttrykket forskjellig.

Det enkleste å legge er ferdig tilpasset bruddskifer, men med kutteredskap går jobben nesten like raskt med rektangulære heller. Bli inspirert og gå i gang !!

Skifer til uteplassen med rask levering

Gode skiferløsninger for en funksjonell og vedlikeholdsfri uteplass.

Ferdig tilpasset bruddskifer

Ferdig tilpasset bruddskifer

Bruddskifer er klassisk, tidløst og naturlig. Vi tilpasser bruddskifer til ditt gulv, terrasse eller uteplass ved hjelp av erfarne skiferleggere. Dette gjøres på vår avdeling på Otta, i nærheten av skiferbruddene og der har vi tilgang til de beste råvarene og håndverkere. Produksjonen skjer i oppvarmet hall og med spesialutviklet produksjonsverktøy for klipping av skiferheller.

Med ferdig tilpasset bruddheller kan du raskt og rimelig sette ditt preg på hagen og uteplassen. Skifer er et sterkt materiale. Et godt underlag av fin grus og sand er nok. Se her >>

Glacier skiferheller

Glacier - UNIKT uttrykk!

Et produkt ikke mange har sett eller vet eksisterer. Skifer fra Trøndelag, splittet med store sager, får fram et vakkert «marmorlignede» mønster. Skiferheller med en hard, tett overflate som gjør den tilnærmet uslitelig og lite påvirket av søl og forurensing.

Glacier er skifer fra Lierne i Trøndelag. Produsert for Stoneart i store heller med bredde på 50 cm og lengder opp til 200 cm.  Tykkelsen 30 mm.

En vakker skifer med et flott spill. Velges til noen av de mest eksklusive prosjektene. Kan leveres med saget eller børstet overflate (litt blankere). Glacier for deg som vil ha noe vakkert og unikt!  Mer om Glacier >>

Lys Oppdal

Lys Oppdal uteflis - BILLIGST!

Lys Oppdal fra Minera Skifer er vår bestselger. Rektangulære heller for å legge ute på løsmasser (grus). Lys Oppdal Uteflis har vi på lager i 2-3 cm tykkelse. Leveres i 2023 også under navnet Furunes med en ru overflate med glimmer. Begge typene egner seg for uteområdet.

Leveres i 40 cm bredde. Lengder fra 60 til 120 cm. Flere tykkelsesorteringer, men 2-3 cm er mest aktuell for uteplassen.

Mer om Lys Oppdal for uteplassen finner du her >>

Altaskifer

Alta uteflis - justert tykkelse!

Altaskifer uteflis/rustikk lagerføres 30 cm bredde og er tykkelsesjustert 20 mm. Lengder fra 50 til 110 cm.

Alta uteflis gir et solid og livfullt resultat, og den ru overflaten gjør den sklisikker og trygg. Altaskifer tåler store mekaniske påkjenninger, i tillegg til å være vedlikeholdsfri og tilnærmet uslitelig. 

Se mer om Alta uteflis og skiferflis her >>

 

Tykkelsesjustert skiferflis = Enkel montering

Tykkelsesjustert skifer er enkelere å legge. Stoneart kan levere bruddskifer og rektangulære heller i justert tykkelse. Den ekstra kostnaden gjør at du sparer god tid ved monteringen.

Er en to er det enkelt å legge selv de store og tunge hellene. Med lastestropper kan en bære skiferhellene og legge dem på plass. Må underlaget justeres, er det enkelt å løfte hella opp igjen. Når du har fått lagt den i plan med de andre hellene, drar du lastestroppen ut fra den ene siden.

Enklere å legge og skånsomt for ryggen!

SKIFER I HAGEN - 40 sider INSPIRASJON

SKIFER-I-HAGEN-600.jpg