Etter en tørkesommer ...
Et skiferatakpåvirkes lite av vær og vind
Stoneart koksgrå takskifer
firkant 50x50 format
Otta takskifer
firkant 38x38 cm format
Alta takskifer
Firkant 40x40 format
Stoneart grå takskifer
firkant 60x60 og 50x50 format
Previous slide
Next slide

SKIFERTAK

Det vakre, vedlikeholdsfrie og miljøvennlige alternativet!

Det er mange gode grunner til å legge skifer på taket. Kjøper du takskifer fra Stoneart får du et kvalitetsprodukt som vil glede deg og kommende generasjoner. De ulike skifertypene skiller seg fra hverandre på farge, format og størrelse.

Skiferen grupperes i kvartsitt-, fyllitt- og leirskifer. Det er uansett type, bare en liten prosent av råmaterialet som kan brukes til takskifer. Faktorer som bruddstyrke, kløv og overflate er avgjørende faktorer for et godt takskiferemne.  Skiferen vil kunne ligge på taket i generasjoner. Den er testet i vårt klima og har en tykkelse som vil bære vekten av normale snømengder. Skifertak veier fra 40 kg/kvm.

Valget blir ofte tatt på bakgrunn av farge, form og størrelse. Under ser du de typene Stoneart tilbyr av norske og importerte produkter. Takskiferen skal passe til bygget og omgivelsene. Stoneart kan gi deg informasjonen du trenger for å finne skiferen som passer til ditt prosjekt. Med mange hundre tusen kvadratmeter levert over hele landet, er er en store muligheter for at vi har referanser i nærheten av deg.

Stoneart koksgrå takskifer

Stoneart koksgrå takskifer

Stoneart har levert takskifer i det norske markedet i 15 år. Skifer som er testet hos Sintef og en rekke andre laboratorier i Europa og resten av verden. Skiferen kommer fra vår samarbeidspartner og produsent i Kina gjennom alle disse årene. Den koksgrå skiferen er bestselgeren med et vakkert spill som endrer seg med lyset og årstidene.

Skiferen lagerføres i 40×40 og 47×47 format. Andre formater til nybygg og renovering på forespørsel.

 

Stoneart grå takskifer

Stoneart grå takskifer

Stoneart har grå skifer fra samme området som den koksgrå. Skiferdriften har vært under omlegging de siste tre årene, fra småskala håndverk til industri med fokus på ressursutnyttelse, miljø og arbeidsforhold. Skiferdriften i Lushan i Kina er nå i front i den globale skiferindustrien på disse områdene.

Skiferen lagerføres i 40×40 og 47×47 format. Andre formater til nybygg og renovering på forespørsel.

Alta takskifer

Alta takskifer

Altaskiferen har ligget på Alta kirke i mer enn 170 år og ligger på mange av være historiske bygg. Altaskifer er en grå kvartsittskifer med et vakkert spill i gråfarger. 

Den leveres i fem størrelser fra 34×34 til 63×63 cm. Den leveres i tykkelse 8 til 22 mm. De tykkeste og tyngste hellene legges nederst på taket.

Otta takskifer

Otta takskifer

Ottaskifer er en mørk skifer som gradvis blir gyllen / rustfarget når den blir lagt på taket. Hvor lang tid denne prosessen vil ta, avhenger av miljøet og av variasjoner i selve materialet.

Leveres i 38×38 og 47×47 cm, tykkelsesjustert på 12 mm.

Hva koster et skifertak?

Forarbeidet før montering av takskifer er tilnærmet det samme som for legging av takstein. Stoneart har detaljert lekteanvisning for alle skifertyper og formater. Det er vanlig å bruke en lokal partner for å gjøre taket klar for legging av skiferen.

Det kan være behov for eller krav om snøsikring og stige for feier. Dette bør monteres samtidig med takskiferen. En kan velge mellom ulike typer beslag for gradrenner, israft, møne etc. Sink er mye brukt. Velg beslag og taksikring i en farge som passer til skiferen!

Montering av takskifer krever planlegging og nøyaktighet i arbeidet. Om du velger å ta leggejobben selv, kan Stoneart bistå med gode innspill. Vi kan også tilby montering gjennom våre gode samarbeidspartnere.

Montering av Stoneart takskifer 50x50 cm

Start video

Enkelt å legge takskifer - når en kan det!

Skifer på taket er en gammel tekkemetode – tidligere et mye brukt og velkjent materiale for alle byggmestere. Så ble det utkonkurrert av bølgeblikk, takpapp, impregnerte treverk og mange andre «moderne» byggematerialer.

Stoneart kan skifertak! Vi kan bistå deg eller din byggmester for å få et tak til glede og nytte i generasjoner. Trenger du hjelp til monteringen, har vi samarbeid med erfarne skiferleggere som har takskifer som sin spesialitet. De er gode, kjenner produktene og er raske. Ta kontakt med Stoneart om du trenger hjelp til skifertaket.

BROSJYRE SKIFERTAK - 28 sider INSPIRASJON

Brosjyre-Stoneart-Skifertak-2.jpg

Stoneart her en egen Instagram konto for takskifer.  Nyttig om du har prosjektplaner eller ønsker inspirasjon og ideer.