Mørk Oppdal store tilpassede tråkkheller
Mørk Oppdal store bruddheller
Foto: Oppdal Sten AS
Glacier 40x40 cm
Mørk Oppdal 40x60 cm
Foto: Oppdal Sten AS
Lys Oppdal
Foto: Minera Skifer AS
Alta 50x50 og 50x100 cm
Previous slide
Next slide

Tråkkheller - enkelt å legge / tidløst og vakkert

Tråkkheller er en enkel måte å få en praktisk sti i hagen som passer inn i terrenget. Hellene legges vanligvis i høyde med terrenget så de ikke står i veien for robotklipperen.

Tråkkheller kommer på faste mål i forskjellige størrelser. Kan legges som sti eller på en uteplass. Ligger i sand/grus. Er enkle å legge, flytte og gjenbruke. Et 100% naturprodukt, skånsom mot naturen og miljøet der de brukes.

Rektangulære tråkkheller - faste størrelser

Produkt40x40 cm40x60 cm40x120 cm50x50 cm50x100 cm60x80 cm80x120 cm
Lys Oppdal (Minera Skifer) XX XX
Mørk Oppdal (Oppdal Sten)XX X XX
Liskifer X
Stoneart Glacier (produsert av Liskifer) X X (1)
Altaskifer X X X
Dovreskifer X (2)

(1) Stoneart Glacier heller har 30 mm tykkelse. Leveres i lengder opp til 200 cm.
(2) Dovreskifer Moskus Tråkkheller er råhogd. Størrelse 60/70 cm, 70/80 cm og 80/90 cm. Varierende bredde fra 35 til 50 cm.

Tråkkheller kommer med tykkelse fra 25 til 60 mm. Intervallet varierer noe på produktene. Stoneart Glacier har fast tykkelse på 30 mm, noe som gjør den enkel å legge.

Store tilpassede tråkkheller - avrundet og variable størrelser

Stoneart produserer store tråkkheller av bruddskifer. De sorteres ut i produksjonen når vi finner gode emner. Hellene blir avrundet og får en form som passer sammen med bruddskifer.  Tilpassede tråkkheller har er 60-70 cm brede og 80-120 cm lange. Gjennomsnittlig størrelse 0,67 kvm. Hellene er justert på tykkelse 25 mm. Produseres i mørk og lys Oppdal og Dovreskifer.

Lys Oppdal skiferflis overflate

LYS OPPDAL

MØRK OPPDAL

LISKIFER

GLACIER

ALTASKIFER

DOVRESKIFER

NB! Bildene over viser farge og overflate på en enkel helle fra de ulike bruddene. Fargen og strukturen i overflaten vil variere fra helle til helle. Alle hellene er viser er kløvd (spaltet) i glimmerlaget. Unntaket er Stoneart Glacier som er saget skifer. Det rette kuttet får fram lagene i skiferen og gir et vakkert marmorlignende mønster.

PRISER PÅ TRÅKKHELLER

Stoneart selger tråkkheller fra produsentene i Oppdal, Dovre, Lierne og Alta. For å spare miljøet og kostnader, blir større partier skiferen sendt direkte fra produsent til prosjekt/kunde. Vi lagerfører noen formater som sendes fra vårt lager i Larvik eller Otta.

Hvordan legge tråkkheller

Ønsker du deg en gangsti av skifer i hagen hjemme eller på hytta? Det er enkelt å legge de selv, og vi viser deg hvordan. Tråkkheller av skifer er både vakkert, praktisk og svært holdbart. Faktisk så holdbart at hvis du har skiferheller du vil flytte, så kan du gjerne bruke de på nytt et annet sted. Selv om de er flere hundre år gamle. Se videoen og lær hvordan du enkelt kan fornye hagen din.

Skiferen fra Oppdal kan være enklere å tilpasse og få en rett kant en andre skifertyper. Denne skiferen gir en rett kant med å risse og knekke.

Din sti – formet etter terrenget

Stoneart kan tilpasse store bruddheller til din gangsti og uteområde. Du får den bredden og formen du ønsker tilpasset terrenget. 

1. Send oss tegning med mål av området.
2. Bruddskiferen klippes og tilpasses av erfarne skiferarbeidere.
3. Den ferdig tilpassede skiferen nummereres, fotograferes og pakkes.
4. Kort tid etterpå blir den levert hjem til deg.
5. Du monterer kjapt og enkelt gulvet eller uteplassen på en dag.
Les mer om mulighetene her >>

Start video

SKIFER I HAGEN - 40 sider INSPIRASJON

SKIFER I HAGEN 600

Følg oss på Instagram: Bruddskifer // Stoneart.no

Stoneart har egen instagram konto for bruddskifer og skifer til uteområdet. Nyttig om du har prosjektplaner eller ønsker inspirasjon og ideer.