Otta Pillarguri
Foto: Minera Skifer AS
Otta Pillarguri
Foto: Minera Skifer AS
Otta flis på gulv og strips på vegg
Foto: Minera Skifer AS
Previous
Next

Ottaskifer - et unikt produkt

Ottaskifer er en mørk skifer av bergartstypen tyllittskifer. Pttaskiferen er unik i sitt slag blant alle skifertyper i verden. Karakteristisk for Ottaskiferen er rosettene av sorte amfibolkrystaller og de små krystallene av granat. Ottaskiferens glimmer og fargespill gir den et unikt uttrykk, og gjør den velegnet til bruk i offentlige og private prestisjebygg. Den er meget velegnet som tak og fasade, samt som interiørstein til gulv og vegg i alle typer rom.

Otta Pillarguri NATUR

En slitesterk overflate som utendørs, over tid, vil få en gylden patina. Benyttet innendørs vil skiferen beholde den mørke koksgrå/sorte fargen.

Otta Pillarguri BØRSTET

En glattere overflate som fremhever krystallnålene av hornblende og gir et tredimensjonalt uttrykk.

Otta Pillarguri SLIPT

En helt glatt og glansfull overflate. Krystallnålene av hornblende gir et tydelig tredimensjonalt uttrykk.

Produkter

Sagnet sier at Pillarguri i 1612 sto på fjellet over Otta og varslet den norske bondehæren om skottehæren. 300 skotske leiesoldater som hadde kommet i land i Romsdalsfjorden og var på vandring i «skottetoget» gjennom dalen på vei videre til Sverige for å delta i Kalmarkrigen. På Pillarguri’s signal med hornet, angrep bondehæren og utslettet skottehæren. På den toppen der Pillarguri skal ha stått, hentes Ottaskifer ut av fjellet.

Otta skifer er en mørk fyllittskifer med et uttrykk en ikke har funnet på noen annen skifer noe sted. Det gjør Otta skifer eksklusiv og etterspurt. Er brukt i prosjekter som Cartier- og Porschebutikker rundt om i verden, Van Gogh-museet i Amsterdam, Scandinavian Golf Club i København, Boston Public Library i USA, Tautra Mariakloster, Norsk Hydro, Munch-museet, Henie-Onstad Kunstsenter, Oslo Lufthavn Gardermoen og Jødemuseet i Berlin.

Se veiledende priser på Otta Pillarguri skiferflis på vår webshop >>

Ønsker du tilbud på ditt prosjekt – fyll ut skjema.

Prosjekter med Otta Pillarguri

SKIFER I HJEMMET - 40 sider INSPIRASJON

SKIFER I HJEMMET 600-kopi

Følg oss på Instagram: Bruddskifer // Stoneart.no

Stoneart har egen instagram konto for bruddskifer og skifer til uteområdet. Nyttig om du har prosjektplaner eller ønsker inspirasjon og ideer.