Alta skiferflis
Foto: Altaskifer AS
Alta skiferflis
Foto: Altaskifer AS
Alta skiferflis
Foto: Altaskifer AS
Alta Skiferflis
Foto: Altaskifer AS
Alta Skiferflis
Foto: Altaskifer AS
Previous slide
Next slide

Altaskifer til gulv, trapp og terrasse

Skiferen i Alta er dannet gjennom millioner av år, med ekstreme temperaturer og enormt trykk. Den er utsatt for vær og vind og et klima bare vi som bor her kan trives med. Den er ett av de hardeste byggematerialene som finnes, men den må tas ut med stor varsomhet. Følsomme og erfarne hender med hammer og meisel sørger for den beste kvaliteten.

Fliser med naturoverflate gir innvendige gulv et røft og rustikt uttrykk. Skiferen er lun og behagelig å gå på, og er særlig velegnet til våtrom og badeanlegg blant annet på grunn sklisikkerhet og egenskaper i forhold til vann. Altaskifer til gulv benyttes vanligvis med naturoverflate, og produseres i mange ulike mål, bredder, lengder, tykkelser og fasonger. Tykkelsen velges i henhold til hvordan underlaget er, og om flisene skal ligge i lim eller mørtel. Altaskifer kan også leveres med justert tykkelse.

Altaskiferen har et spill i gråfarger og overflate som gir et vakkert levende gulv av naturstein. Bildet over viser spennet i farge og struktur på Alta skiferflis.
(Uteflis eller rustikk skiferflis skal være en grovere sortering enn skiferflis. Mer variasjon i tykkelse, overflate, fargepunkter (røde) og kalkroser. Belegning er samme sortering som uteblis / rustikk skiferflis, men i et tykkere format.)

Et skifergulv inne bør impregneres. Det letter renholdet og bidrar til at skiferen holder seg like fin – år etter år. Stoneart anbefaler Akemi Anti-flekk.

Produkter

Altaskifer tilbyr skiferflis i mange formater. Stoneart anbefaler tykkelsesjustert skifer. Denne har normalt bedre kvalitet og vil være raskere og rimeligere å montere. Skifer i fallende (varierende) lengder gir bedre utnyttelse av skiferen og vil være et rimeligere alternativ enn skifer på faste mål. 

Skiferflis:
Stoneart lagerfører Alta skiferflis justert 15 mm i breddene 20, 30, og 40 cm. Andre tykkelser, bredder og faste formater er bestillingsvare.

Tilhørende produkter:
– Trinn til trapp i 25, 30 eller 40 mm tykkelse.  Bredder fra 30 til 40 cm. Lengder opp til 180 cm.
– Opptrinn i bredder fra 12,5 tl 25 cm. Lengder fra 90 til 150 cm.
– Sokkellist i 15 mm tykkelse. Høyde 60 og 80 mm.

Alternativer: 
– Uteflis / Rustikk skiferflis. Skiferflis med justert tykkelse på 20 eller 30 mm med avvik +-4 mm. Mer variasjon i overflate og større innslag av fargepunkter (røde) og kalkroser. Kan ha skarpe skift på inntil 4 mm.
– Belegningsheller – som uteflis. Tykkelse fra 20 til 80 mm. Kan også levers justert på 40 og 60 mm tykkelse

Se veiledende priser på Alta skiferflis på vår webshop >>

Ønsker du tilbud på ditt prosjekt – fyll ut skjema.

Prosjekter med Alta skiferflis

SKIFER I HJEMMET - 40 sider INSPIRASJON

SKIFER I HJEMMET 600-kopi

Følg oss på Instagram: Bruddskifer // Stoneart.no

Stoneart har egen instagram konto for bruddskifer og skifer til uteområdet. Nyttig om du har prosjektplaner eller ønsker inspirasjon og ideer.