Fasadeskifer
Naturprodukt - uslåelig kvalitet
Fasadeskifer
Naturproduktets unike uttrykk
Fasadeskifer
For norske forhold
Fasadeskifer
Skifer på en ny måte
Fasadeskifer
Til alle typer bygg
Previous slide
Next slide

FASADESKIFER MED SYNLIG FESTE

Stoneart leverer et skinnesystem med kroker som er tilpasset ulike skifertyper. Systemet med skinner og kroker gir:

  • Rask og enkel montering
  • Brannsikker fasade
  • Mulighet for store skiferformater
  • Kan leveres med norsk kvartsittskifer
  • Enkel utskifting av skifer som blir skadet
  • Skiferen kan gjenbrukes i nye prosjekter

Skinne og kroksystemet kommer fra den spanske skiferprodusenten Cupa Pizarras. Systemet er utviklet i Danmark og gjennomprøvd på store prosjekter i nordisk vær og klima.

Stoneart fasadeskifer er en ventilert fasade der skiferen festes uten bruk av lim eller fugemasse. Skiferen og bæreveggen holdes tørr av luftstrømmene bak skiferen. Et bygg med fasadeskifer har en unik beskyttelse.

Samme system - ulike uttrykk

Stoneart Nordic fasadesystem med skinner og kroker, gir mulighet for å velge blant et stort utvalg av norsk og importert skifer. Alle velegnet som fasadeløsning i Norsk klima. Uttrykket vil også påvirkes av formatene. Skiferens egenskaper og fordelingsmetode gir ulike størrelser på hellene.

fasadeskifer sort

Cupa 🇪🇸

Spanske Cupa Pizarras er verdens største produsent av skifer. Nær en tredjedel av all skifer som produseres kommer fra Stonearts spanske samarbeidspartner. Den spanske skiferen er mørk – nesten sort – og har egenskaper som gjør den spesielt godt egnet til fasade i det nordiske markedet. 

Størrelse 30×60 cm
Tykkelse 8 mm
Klipte kanter

Lys Oppdal skifer nærbilde detaljert

Lys Oppdal 🇳🇴

Minera Skifer på Oppdal er vår største norske skiferprodusent. En slitesterk en grå kvartsittskifer med et vakkert spill i gråfarger. Minera Skifer produserer fasadeskifer i store formater for Stonearts opphengsystem.

Størrelse 32,5 x 40-110 cm (ulike lengder)
Tykkelse 10 mm
Natur (knekt) synlig kant

Otta Pillarguri skifer nærbilde detaljert

Otta 🇳🇴

Ottaskifer er en mørk skifer som gradvis blir gyllen / rustfarget når den monteres på fasaden. Hvor lang tid denne prosessen vil ta, avhenger av miljøet og av variasjoner i selve materialet.

Flere størrelser
Tykkelse 10 mm
Klipte kanter

Altaskifer 🇳🇴

Altaskifer har i flere hundre år blitt brukt som byggmateriale i store deler av Norge. Denne skiferen er også ettertraktet i andre deler av verden – i dag eksporteres en tredjedel av skiferen. En ekstremt hard og frostsikker skifer som har grå fargetoner.

Størrelse 31,5×47 cm
Tykkelse 15 mm
Klipte kanter

Mørk Oppdal 🇳🇴

Mørk Oppdal er en vakker skifer i mørke gråtoner og variert overflatestruktur. Skiferen Oppdal Sten AS tar ut i bruddet i Drivdalen, er en mørk type med glimmer som gir overflaten liv og et eksklusivt preg.

Flere størrelser
Knekte eller sagde kanter

Offerdal 🇸🇪

Offerdal skifer benyttes over hele verden og i mange betydningsfulle prosjekter. Offerdalsskiferen er en hard og solid bygningsstein med en småbølget, mørkgrå overflate. Steinen er godt egnet til fasade, gulv, trapper og til svømmebasseng.

Flere størelser
Sagde kanter

Liskifer skifer nærbilde detaljert

Liskifer 🇳🇴

Liskifer fra Lierne i nord i Trøndelaghar en mørk kvartsittskifer som holder seg uendret i mannsaldre. Den kommer som fasadeskifer i varierende lengder i en tykkelse på 15 mm.

Størrelse 30 x 40-90 cm (ulike lengder)
Tykkelse 15 mm
Sagde kanter

Stoneart Glacier skifer nærbilde detaljert

Glacier 🇳🇴

Liskifer har også en lysere skifertype i et stort sjikt i skiferberget. En «tett» skifer som ikke så enkelt lar seg kløve. For å utnytte denne flotte ressursen, ble det anskaffet store sager som skjærer skiferen, og fram kom et unikt produkt. Et vakker spill i store formater.

Størrelse 36 x 70-200 cm (ulike lengder)
Tykkelse 15 mm
Sagde kanter

Noe du lurer på? Ta gjerne kontakt med oss!

Mer å lese?

Last ned dokumentet som gir deg en oversikt over fasadeskifer, de miljømessige aspektene ved fasadeskifer og de ulike systemene som leveres med bilder fra prosjekter der de er brukt. Det er litt om montering og tekniske beskrivelser.

Dokumentet er laget av Stonearts leverandør, Cupa Pizarras for det internasjonale markedet. Stoneart har lagt til kommentarer som har relevans for bruk av systemet i det nordiske markedet. Det er også lagt til informasjon om de norske skiferalternativene som kan leveres i systemene fra Cupa Pizarras. Lær mer om:

  • Fasadeskifer relatert til miljø og bærekraft
  • Teknisk oppbygging og egenskaper
  • Montering
  • Hva det vil koste
Fasadeskifer brosjyre fra Stoneart og Cupa Pizarras

Prosjekter med Stoneart Fasadeskifer med synlig feste

Følg oss på Instagram: Fasadeskifer // Stoneart.no

Stoneart har egen instagram konto for fasadeskifer. Nyttig om du har prosjektplaner eller ønsker inspirasjon og ideer.

Fasadeskifer instagram konto