Previous
Next

"Smykket" på hytta i Uvdal

Det er vinter da Halvor, Gustav og Ole besøker vakre Uvdal og gjør en Eventyrlig Oppussing av hytte oppe under tregrensen.

Midt i rommet står peisen som med blir «ny» med tørrmur fra Dovreskifer. Skiferen var ferdig tilpasset og monteringen gikk på en drøy arbeidsdag. Ole tilpasset trestokken og satte den på plass så Halvor kunne fyre opp.

På forhånd var skiferen bygget opp i produksjonshallen på Otta. Trenede øyne fant de rette steinene og gjorde tilpasning så de passet sammen. Så ble hver stein merket og pakket ned så monteringen skulle bli enkelt. På hytta i Uvdal ble monteringen gjort i løpet av en lang dag.

Uvdal
Sesong 6 – episode 8
Premiere 12. november 2020
 TV3 kl 21.30

Se programmet på:
Viafree >>
Viaplay >>

Gammel peisinnsats i ny "drakt"

Skifer er et naturprodukt som er tidløst og vakkert. Passer inn i de fleste bygg og miljø. 

Halvor er dreven på skifer, men fikk denne gangen litt hjelp av Stonearts lag fra Otta og Dovreskifer. I løpet av en lang dag kom den nye omrammingen av peisinnsatsen.

Stoneart hadde tilpasset skiferen på forhånd. Håndstein fra Dovreskifer AS – nummerert og merket – raskt å legge. Som Halvor liker det!

Et "smykke" av norsk natur

Tørrmur eller murstein kan brukes til mye. På brannvegg, fasade og grunnmur. Til port- og gjerdestolper og til å bygge en peis. Skiferen hentes ut av berget, deles opp og sorteres i ulike størrelser. Den minste sorteringen kalles ofte håndtein. De største sorteringer kalles maskinstein og brukes gjerne til murer og forblendinger ved veianlegg.  Uansett, stor eller liten stein – et fint produkt forutsetter en god råvare og et godt håndverk.

Godt håndverk forutsetter gode arbeidsforhold. I produksjonsanlegget på Otta har vi lagt forholdene til rette for å ha et godt arbeidsmiljø. Her har vi også tilgang til alle verktøyene som trengs for å tilpasse steinen og et lager som gjør at vi aldri mangler den «rette» steinen. 

Peisen på Uvdal bygde vi på forhånd i tre seksjoner ut fra de målene vi fikk fra Ole. Stein på stein ble tilpasset til den ferdige løsningen. Så ble de plukket ned en etter en, merket og pakket i en stor kasse som ble sendt til Uvdal. På dag fire i innspillingen ble steinen satt opp rundt den gamle peisinnsatsen. Ole tilpasset trestokken som gjorde peisen til et smykke i den «nye» hytta til de heldige eierne.

 

Standard produkter med Dovreskifer tørrmur

Over ser du noen tørrmursprodukter Stoneart produserer. Prisen er ferdig tilpasset tørrmur pakket i kasser som byggesett og klar for transport fra produksjonsanlegget på Otta.

I tillegg til frakt vil du kunne få kostnader i forbindelse med montering til betong, armering, fundamentering etc. Dette vil vi kunne informere deg om. Peis må monteres av fagmann med godkjenning.

Tørrmur til ditt prosjekt. 
Slik går du fram

1. Fyll inn skjemaet over med bilder/skisser og informasjon om prosjektet.
2. Vi gjennomgår informasjonen til deg og tar kontakt om vi trenger flere opplysninger.
3. Vi gjør en vurdering om prosjektet egner seg for produksjon på Otta eller bør utføres på stedet.
4. Vi gir deg et pristilbud.

Vil du vite hva det koster?

Få et uforpliktende tilbud inkl. fraktpris. 
Dette trenger vi for å kunne gi det et prisoverslag:

– Produkt du er interessert i / beskrivelse av eget prosjekt
– Postnummer trenger vi for å kunne beregne frakt
– Navn og epostadresse

Skifer fra Dovreskifer AS

Skiferen hentes ut i skiferbruddet i 1350 høyde ved foten av Rondane. Skifer i tykke lag som deles i blokker. Disse fraktes ned til produksjonslokalene på Dovre, der de bearbeides til heller, tørrmur, flis, trinn og andre produkter på bestilling.

På Otta produserer Stoneart ferdig tilpasset tørrmursprodukter i et moderne produksjonsanlegg som ivaretar godt arbeidsmiljø og sikrer stabil drift og høy produksjon. Vi er heldige som får arbeide med flott skiferprodukter!