Previous
Next

Skifertak på gammel tømmerhytte

I denne episoden går turen til Tannsjøen i Nord-Odal, der søstrene Kristine og Mari har tatt over en gammel tømmerhytte. Her blir gjengen utfordret på å bygge eget kjøkken, og ett soverom blir til to. Stilen på hytta er inspirert av Halvors egen boblebu.

Halvor er glad i skifer, og denne gangen ble det endelig et skifertak. Etter 51 episoder! Stoneart leverte skifertaket i samarbeid med Altaskifer AS og med god hjelp fra Taktekkermester Bjørn Schramm AS fra Tyristrand og Tre og Stein Bygg AS fra Sandefjord.

Det er montert 18-tommer takskifer fra Altaskifer. Et relativt stort format på et så lite bygg. Men vi synes dette formatet passet godt til bygget. (Samme typen skifer kan leveres i to mindre og to større format). Det ble montert takstige fra Jemtland AS som har taksikringsutstyr for takskifer.

Tannsjøen – Nord-Odal
Sesong 6 – episode 2
Premiere TV3 – 1. oktober 2020

Se programmet på: 
Viafree >>
Viaplay >>

Mye penger - rimelig i det lange løp!

Altaskifer og annen takskifer Stoneart forhandler, er skifer med høy kvalitet som vil ha en lang holdbarhet. På Larvik kirke lå det en leirskifer som ble skiftet ut etter 156 år. Kirken i Alta fikk skifertak i 1858.

Altaskiferen har sin opprinnelse ca 800 millioner år tilbake i tid. Det er liten forskjell på den skiferen som ble tatt ut til kirken i Alta i 1858 og den som hentes ut i dag. Men festemateriell og beslag har blitt mye bedre. Det er grunn til å tro at holdbarheten i dag blir minst like lang.

Et skifertak krever lite vedlikehold. Om en helle skulle bli ødelagt, må den skiftes ut. Det finnes verktøy for sånt. I dag blir ikke skifertakene så skitne lenger. Det er slutt på kullfyring og industrirøyk. Men du kan friske opp taket med rensemidler og vann – om det måtte trenges mellom hver generasjon. Om du ikke liker patinaen som oppstår med tidens tann.

I tillegg til at det lettstelt – er det vakkert. Uavhengig av vær, tørke eller regn. Vil gi et vakkert spill med lyset og årstidene. Til gleder for deg, de rundt deg og generasjonene som kommer.

Et skifertak beskytter verdier og vitner om kvalitet.

Vil du vite hva skifertak koster deg?

Få et uforpliktende prisoverslag inkl. fraktpris til din hytte eller hus.

Dette trenger vi for å kunne gi det et prisoverslag:
– Omtrentlig antall kvadratmeter
– Postnummer trenger vi for å kunne beregne frakt.
– Er det nytt bygg eller renovering av taket
– Huk av om du ønsker tilbud med montering

 

"Med gode innspill fra Stoneart gikk monteringen av skifertaket enklere enn jeg forventet. En egeninnsats som lønnet seg. Ble et hyggelig familieprosjekt og et resultat vi er meget godt fornøyd med!"

NN

Fastlege, Østfold

Velg skifertak og kos deg på hytta!

Når snøen smelter på våren er skiferen klar for en ny sommer. Trenger hverken olje, gjødsling, kalking, luking eller klipping. 
Skifertaket holder seg vakkert i tørre og fuktige sommere. I år etter år – generasjon etter generasjon.
Vakkert, varig og tilnærmet vedlikeholdsfritt!

Visningshytte på
Norsk Hyttesenter

Eikås Hytter & Hus sin nye flotte visningshytte, modell Skeikampen, ligger på toppen av Norsk Hyttesenter på Hellerudsletta.

På taket ligger Altaskifer 47×47 cm. Samme skifer type og størrelse som hytta i Eventyrlig Oppussing.

Velkommen innom for en hyggelig prat 🙂

Åpningstider:
Torsdag 12:00 – 20:00
Fredag 10:00 – 16:00
Lørdag 10:00 – 16:00

Montering av skifertak
- enklere enn du tror!

Takskifer kan, med en vekt på 35-75 kg pr kvm, monteres både på nye og gamle bygg med takhelling over 22 grader. (Kan også monteres på mindre takvinkel med ekstra tiltak på undertaket)

Under skiferen skal det være et tett tak. Takpapp av god kvalitet eller membran.

Taket lektes etter lekteanvisning som Stoneart har for alle formater og størrelser. Bruk sløyfer som gir god lufting og lekter som dimensjoneres for skifer og store snømengder.

Takskiferen er ferdig med slisser for skiferstift og egne heller for nedkant, gavl og møne. Hellene festes med skiferstift i dimensjon tilpasset skifertypen og lektestørrelsen. Tilpasninger mot gradrenner etc kan gjøres med vinkelsliper.

Sink er som regel førstevalg som forkantbeslag, på møne, gradrenner etc.

Taksikring som snøfangere, takstige og feieplatform må monteres sammen med skiferen. Det er mulig å gjøre i etterkant, men det blir en mye større jobb.

Planlegging er viktig for å få et godt gjennomført prosjekt. Stoneart kan bistå med informasjon som gjør prosjektet til en god opplevelse og et flott resultat.

Fra innspillingen ved Tannsjøen 3. juni 2020