Previous slide
Next slide

Skifer på tak og uteplass - tidløst!

Denne gangen gikk turen med Eventyrlig Oppussing nordover til Sommarøy, et øy og tettsted en times kjøring fra Tromsø. Her ble en gammel låve fra 1940 pusset opp for å gi familien et samlested når været ikke er så bra.

Sommarøy er med 300 innbyggere en av de mest aktive fiskeværene i fylket. Produktet på Sommarøy er sild, som produseres i et topp moderne anlegg og singelfryses for eksport til hele verden. Sommarøy er et værutsatt sted, hvor nordavinden tar godt – noe som gjorde det ekstremt viktig å finne holdbare løsninger.

Stoneart leverte ferdig tilpasset Lys Oppdal bruddskifer til uteplassen. Skiferen var nummerert, merket og fotografert og står i rekkefølge i pallen så det er enkelt å legge. På taket ble det montert et nytt og skiferprodukt – Stoneart Helletak – i samarbeid med Minera Skifer.

Eventyrlig Oppussing Sommarøy
Sesong 7 – episode 4
Premiere 14. oktober 2021
 TV3 kl 21.30

Se programmet på:
Viafree >>
Viaplay >>

Ferdig tilpasset bruddskifer

På uteplassen ble det montert Lys Oppdal storbrudd som var justert til 25mm. Skisse var sendt til vårt produksjonsanlegg på Otta, hvor skiferen ble tilpasset.

Skiferen ble levert nummerert for en enkel og rask montering – ferdig på en dag!

Stoneart Helletak

I samarbeid med Minera Skifer har Stoneart utviklet et nytt produkt – Stoneart Helletak. Skifertaket festes med fire skruer i hver helle. Vertikalt overlapp. Blir levert med rett eller naturlig kant.

Helletaket var justert til 20-30mm tykkelse – noe som gjør det holdbart på den værutsatte øya.