Previous slide
Next slide

Skiferen passer sååå flott til huset!

Denne gangen går turen nordover, nærmere bestemt Fiskenes på nydelige Andøya. Halvor og gutta fra Eventyrlig Oppussing drar til øya badet i sol og her venter noen spektakulære naturopplevelser.

Det vakre gamle huset manglet en uteplass. En litt mørk skifer passet prefekt til huset og de røffe steintrappene. Det ordnet Halvor og Gustav på den siste dagen før eierne kom tilbake. Stoneart hadde laget ferdig bruddhellene i mørk Oppdal (fra Oppdal Sten AS). Tilpasset etter målene fra Ole i produksjonsanlegget på Otta.

Skiferhellene med 25 mm tykkelse ble lagt i gruslag. Hellene er nummerert, merket og fotografert og står i rekkefølge i pallen så det er enkelt å legge. 

Eventyrlig Oppussing Andøya
Sesong 6 – episode 5
Premiere 22. oktober 2020
 TV3 kl 21.30

Se programmet på:
Viafree >>
Viaplay >>

Norsk skifer - et miljøvennlig naturprodukt!

Skiferen er et naturprodukt som er hentet ut av berget og bearbeidet med hammer og meisel. Et viktig byggemateriale for våre forfedre. Tilgjengelig fra lokale skiferbrudd over hele landet. Preger fortsatt våre historiske bygg og vårt kulturlandskap. 

Halvor er dreven på skifer og tar jobben med bruddskiferen som passet perfekt til det flotte gamle bygget på Fiskenes utenfor Andenes.

Stoneart hadde tilpasset skiferen på forhånd. Flotte store heller fra Oppdal Sten AS – nummerert og merket – raskt å legge. Som Halvor liker det!

Vakkert og rimelig i det lange løp!

Halvor er flink, men det er ikke vanskelig å legge ferdig tilpasset bruddskifer, enten det er ute på grus eller med lim på støpte gulv. På Eventyrlig Oppussing i Andøya ble skiferen foran huset lagt i et lag av fin grus. Avrettet med fall ut mot plenen. Det ble brukt store mørke grå heller fra Oppdal Sten. 25 mm tykkelse gir en tyngde som gjør at hellene ligger stødig under ute møblene. Hver uteplass blir unik – formet av erfarne skiferarbeidere på Otta. 

På Fiskenes har familien fått en uteplass som vil være til glede i generasjoner. Skiferen krever lite vedlikehold. Om en ikke vil la ha gress i fugene, kan disse enkelt renses og en permanent løsning kan en få med veksthemmende fuger.

Skiferen oppleves som selvrensende på uteområder. UV stråler får som regel bukt med flekker fra kaffe, rødvin, olje og fett. Har en ikke tålmodighet, er det midler for å ta bort flekker og impregnering som gjør at de ikke setter seg i skiferen.

Det er raskt og enkelt å legge skifer i grus. En slipper fundamenter og bjelker, årlig vedlikehold og utskiftning av treverk som blir dårlig. Du kan i stede hygge deg på en uteplass av skifer som er miljøvennlig, varig og vakker!

Hva koster bruddskifer til ditt prosjekt?

Få et uforpliktende tilbud inkl. fraktpris.

Dette trenger vi for å kunne gi det et prisoverslag:
– Omtrentlig antall kvadratmeter
– Postnummer trenger vi for å kunne beregne frakt
– Om skiferen skal ligge i sand/grus eller på støpt flate

 

Hvordan fungerer det?

1. Send oss tegning med mål av gulvet.
2. Bruddskiferen klippes og tilpasses av erfarne skiferarbeidere.
3. Den ferdig tilpassede skiferen nummereres, fotograferes og pakkes.
4. Kort tid etterpå blir den levert hjem til deg.
5. Du monterer kjapt og enkelt gulvet eller uteplassen på en dag.

Bruddskifer kan du ha ute og inne, på bakken i grus og på støpte flater. Norske råvarer tilpasset i tråd med vår håndverkstradisjon.

dagers produksjonstid om du bestiller i dag!
0

Skifer fra Oppdal

Skiferen på Fiskenes er tatt ut fra berget i Drivdalen sør for Oppdal. Her ligger skiferen i tykke lag. Store blokker tas inn i produksjonslokalene på Oppdal der de bearbeides til heller, flis, trinn og andre produkter på bestilling.

Skiferen Oppdal Sten tar ut i bruddet i Drivdalen, er en mørk type med glimmer som gir overflaten liv. Store heller blir sortert ut, tykkelsesjustert og sendt til Otta. 

På Otta produserer Stoneart ferdig tilpasset bruddskifer i et moderne produksjonsanlegg som ivaretar godt arbeidsmiljø og sikrer stabil drift og høy produksjon. Vi er heldige som får arbeide med flott skiferprodukter!

Mørk Oppdal

Oppdalskifer har flere gråtoner og en varierende overflatestruktur.
Skiferen er slitesterk, tidløs og vedlikeholdsfri og egner seg til både innendørs og utendørs bruk. Mørk Oppdal kommer fra Oppdal Sten AS. Samme skifer som ble brukt på Eventyrlig Oppussing i Andøya.

Skiferen er meget lett å forme og kan lett risses og deretter knekkes/hugges, noe som gir en tilnærmet vinkelrett rustikk kant.
Den kan også enkelt formes til buer og hjørner.

PRODUKTBESKRIVELSE
– FARGE: Mørk grå
– BRUKSOMRÅDE: Inne / Ute – støp/subbus
– TYKKELSE: 12, 20 og 25 mm – Justert
– Frostsikker og syrebestandig
– Klimabestandig
– Tåler høy belastning
– Meget lett å forme

Pris inkluderer ferdigklipping av bruddheller – tilpasset på forhånd etter mål.

Fra kr. 2 250,- pr. m²