Diameter 4,5 / 16 m²
Produsert av Lys Oppdal store bruddheller
Diameter 3,8 / 11,3 m²
Produsert av Lys Oppdal store bruddheller
Diameter 3,0 / 7 m²
Produsert av Otta store bruddheller
Previous slide
Next slide

En rund uteplass i bruddskifer

Til sittegruppe, bålpanne eller solstoler – gir god utnyttelse og er lett å plassere. 
En uteplass der du ikke behøver å flytte møblene for å klippe gresset. I et materiale som du ikke må olje reparere etter noen år. Tidløst og vakkert. Et rent naturprodukt du kan legge i plenen uten store inngrep og omfattende forarbeid. Som du legger på noen timer og kan ta i bruk samme dag. 

Skifer er uslitelig og holder seg like fint år etter år. Kost og hageslange en sjelden gang er som regel det du trenger. Skal du gjøre om i hagen, kan du løfte opp hellene og bruke dem et annet sted. Skifer er et miljøvennlig alternativ som ikke setter noe varig fotavtrykk. Skifer kan legges i på et lag av grus – bare rene naturprodukter. Mens mye annet har blitt dyrt, er skifer et rimelig alternativ også på kort sikt. Suverent på lang sikt. Tilnærmet evigvarende. 

Det viktigste argumentet for mange, er at du med skifer får et vakkert, tidløst naturprodukt. Helt unikt – det finnes ikke to like heller.

Ny uteplass der sola står lengst

Med mindre vedlikehold blir det mer tid til å nyte de gode dagene. På ønskelisten sto en uteplass som passet inn i den store hagen.

Utemøblene - best på fast dekke!

Det blir ryddig, stilrent og lett å holde ryddig med en rund skiferflate til utemøblene. Store skiferheller får møblene et stødig underlag.

Uteplass når sommeren kommer til fjellhytta

Hyttene blir brukt mer. Fjellhytta ikke lenger bare i vintersesongen. Det gjør de gode uteplassene viktige.

Uteplass etter dine mål

Vi produserer skiferen etter dine mål. Merker, nummererer og tar bilder du kan bruke ved legging.

Fyll inn skjemaet og få et uforpliktende prisoverslag inkl. fraktpris. Skiferen pakkes i solide skiferkasser for å unngå brekkasje. Kassene har plass til ca 20 kvm.

Hvor stor uteplass trenger du?
Daybed: diameter 250 cm / 4,9 kvm
Liten sittegruppe: diameter 300 cm / 7 kvm
Bålpanne og dype stoler: diameter 400 cm  / 12,6 kvm
Stor bålpanne og 8 stoler: diameter 500 cm / 19,6 kvm

Kanskje trenger du flere mindre plasser istedenfor en stor? Vi lager den etter dine mål.

Tilpasset skifer til alle flater
Kan du lage en tegning eller sende oss en mal, kan vi lage ferdig skifer til din uteplass. Uansett form – pris pr kvadratmeter. Ta kontakt!

Ny uteplass der sola står lengst

Da ny generasjon overtok hytta i Vestfold, ble det gjennomført en stor oppussing av hytta innvendig og utvendig. Den opprinnelige stilen ble beholdt, men mye har skjedd innen byggeskikk og materialer på 50 år!

Med mindre vedlikehold blir det mer tid til å nyte de gode dagene. På ønskelisten sto en uteplass som passet inn i den store hagen. Der hagemøblene kunne stå uten å måtte flytte dem for å klippe gresset og som ikke krevde mye vedlikehold. Der sola står lengst og en har den vakre utsikten. 

Det ble en flott gave til et rundt tall. Til glede for jubilanten og resten av familien.
Skiferen kom ferdig tilpasset – resten av jobben gjorde de selv.

Uteplass når sommeren kommer til fjellhytta

Hyttene blir brukt mer. Fjellhytta ikke lenger bare i vintersesongen. Det gjør de gode uteplassene viktige. På denne hytta på Vikerfjell ved Vassfaret var det ønske om en plass der de kunne ha møbler og bålpanne for de solfylte dagene i sommerhalvåret. 

En sirkel er et praktisk format for en uteplass litt bort fra hytta. Formatet gir full utnyttelse mer en bålpanne i sentrum. Det ble målt og beregnet og de kom til en skiferplatting med diameter 3,8 meter – 11.3 kvadratmeter.

Da de hadde annet arbeid på tomta, fikk de entreprenøren til å gjøre klart området. Med hjelp av far/svigerfar fikk paret uteplassen klar på en dag.  Videoen viser hvordan det ble gjort.

Utemøblene - best på fast dekke!

Det blir ryddig, stilrent og lett å holde ryddig med en rund skiferflate til utemøblene. Store skiferheller får møblene et stødig og gir et tørt underlag – og forlenger levetiden.

Fra denne vakre uteplassen kan en se nedover en av våre beste lakseelver i sene soltimer. Store bruddheller fra Otta ble lagt i løpet av en dag. Sandholdig grunn gjorde det raskt å fjerne torva. Et settelag med grus ga et godt underlag for skiferen.

Ottaskiferen vil etter hvert få en gyllen farge og bli enda vakrere for kommende generasjoner.

Hvordan fungerer det?

1. Send oss tegning med mål av gulvet. Eller en mal.
2. Bruddskiferen klippes og tilpasses av erfarne skiferarbeidere.
3. Den ferdig tilpassede skiferen nummereres, fotograferes og pakkes.
4. Kort tid etterpå blir den levert hjem til deg.
5. Du monterer kjapt og enkelt gulvet eller uteplassen på en dag.

Bruddskifer kan du ha ute og inne, på bakken i grus og på støpte flater. Norske råvarer tilpasset i tråd med vår håndverkstradisjon.

Søknadspliktig? Neppe!

Hva vi kan gjøre på egen eiendom er i dag sterkt regulert. Om det er i strandsonen, i byggefeltet eller hytta på fjellet. Det er mange regler som sette begrensninger på hva en kan gjøre.

Å legge skifer på uteområdet er et skånsomt inngrep. Skifer uteplass på grus er et naturprodukt som legges på et naturprodukt. Ingen tilsetninger – ikke noe varig inngrep. Kan endres, utvides eller gjenbrukes på et annet sted. Kan fuges med vanlig eller veksthemmende sand – eller du kan la gresset gro i fugene.

Du får en uteplass av skifer som krever minimalt vedlikehold. Et vakkert naturprodukt formet av erfarne skiferleggere etter dine mål. Som dekker dine behov og ønsker.

Skal du endre terrenget og støpe en plate, kan det være regler å forholde seg til. Direktoratet for byggkvalitet har en veiviser som hjelper deg med en vurdering av ditt prosjekt.

Vi kan levere bruddskifer i alle former!

Bruddskifer lar seg forme etter ditt prosjekt – ute eller inne. Du betaler pr kvadratmeter – uansett form. For tilpasning til svaberg, buer eller områder vanskelig å måle – lag en mal i bygningsplast eller presenning. Vi skal få det til!