Previous slide
Next slide

Eventyrlig Oppussing - Åsenfjord

Vakkert beliggende med utsikt over Åsenfjord, ligger tre hytter som omkranser et felles uteområde. Her har storfamilien på 35 hatt en unik samlingsplass i sommerhalvåret. Plassen er bygget gjennom generasjoner og et ukjent antall byggetrinn, her var det løsninger som sårt trengte en Eventyrlig Oppussing. I løpet av de seks dagene de hadde til rådighet, bestemte Halvor, Torkel og Gustav seg for å pusse opp den ene hytta og forvandle uteområdet.

Det er på uteområdet mellom hyttene storfamilien samles. Her så Halvor et stort potensiale – å lage en «hacienda» med soner med ulike funksjoner. Torkel og Gustav fikk jobben med å lage utekjøkken, «boardwalk» og daybed og det ble laget soner med skifer, tre, elvegrus og gress.

Mens hytta fikk en Eventyrlig Oppussinge, gjennomgikk uteområdet en magisk forvandling! 

Eventyrlig Oppussing Åsenfjord
Sesong 9 – episode 6
Premiere 19. oktober 2023
 TV3 kl 21.30

Se programmet på:
Viaplay >>
Pluto.tv >>

Halvor la ferdig tilpasset bruddskifer til uteområdet på denne juvelen. Se hvor enkelt det er å lage en vedlikeholdsfri uteplass! 

Tråkkheller passer perfekt med en uteplass i bruddskifer. Med tråkkheller kobles de ulike sonene og hyttene sammen.

På noen timer ble peisen «ny» med rektangulære skiferheller limt ferdig på brannmursplater. Skiferen ble montert med åpne fuger.

Skifer på uteplassen - "det geniale med dette er at alt kommer ferdig!"

Halvor ville ha to soner med skifer på «haciendaen». Han hadde på forhånd sendt målene til Stoneart. Store skiferheller i mørk Oppdal ble tilpasset ferdig til de to områdene. Merket, fotografert og pakket så det gikk raskt for Halvor å få lagt skiferen ut.

Grå kvartsittskifer fra Oppdal –  tilpasset etter Halvors mål i Stonearts produksjonslokaler. Enkelt og raskt å montere. Bra, når en har kort tid og mange oppgaver på programmet!

«Det er jo lov å være fornøyd med egen innsats. Et nydelig område – en egen sone med utekjøkken og spisebord. Tørt og godt å sitte å sitte på og nyte gode områder!»

Store tråkkhellere binder de to skiferområdene og de andre sonene sammen. Skiferen som Halvor valgte til Åsenfjord var mørk Oppdal. Samme skifer som ble brukt på Andøya i sesong 6.

Halvor's soner på Åsenfjord

Har du et uteområde du vil gjøre noe med? Vi har lært mye av Halvor Bakke og hans fokus på «soner». En plass for morgenkaffe eller når du har besøk, tid på dagen, vær og årstider.

Ved Åsenfjord fikk Stoneart være med Halvor & Co og skape et fantastisk uteområde med mange soner – på mindre enn 6 dager!

Hva er pris per kvadratmeter?

Fra kr. 2 250,- pr. m²

Mørk Oppdal ferdig tilpasset bruddskifer i justert tykkelse. I tillegg kommer frakt og skiferkasse som har plass til 20 kvadratmeter.

Hva koster bruddskifer til ditt prosjekt?

Vi kan sende det et helt uforpliktende tilbud inkl. fraktpris. Informasjon vi trenger for å kunne gi det et prisoverslag: – Omtrentlig antall kvadratmeter – Postnummer trenger vi for å kunne beregne frakt – Om skiferen skal ligge i sand/grus eller på støpt flate

Tråkkheller mellom sonene

Skiferheller som ligger uavhengig av hverandre (med litt avstand) for å danne en sti eller gangvei, kaller vi tråkkheller.

Tråkkheller finnes i mange formater fra 40×40 cm og til 80×120 cm. Vanligvis rektangulære med rette kanter. Stoneart lager tråkkheller av store bruddheller der vi former ytterkantene og gir dem en avrundet form – som passer med uttrykket til skiferen på sonene.

På Åsenfjorden ble hellene lagt ned helt til slutt – etter at ferdigplenen var rullet ut. Hellene ble plassert slik Halvor ønsket og så ble gresset skåret ut etter hella og fjernet. Fin maskingrus ble lagt som underlag og skiferhella ble lagt ned i plenen så den kom i høyde med plenen. 

Du finner mer om tråkkheller, bruksområder og ulike formater her >>

"Nydelig peis - fantastisk!"

Peisen på hytta var hjemmelagd med steiner og skifer fra området. Halvor ville gjøre den til et smykke ved å stramme den opp med skifer.

Stoneart hadde fått målene og lagde ferdig i moduler en ny omramming til peisen. Børstet skifer i mørk Oppdal ble limt på 5 cm brannmursplater – klar til å settes opp. 

Konstruksjonen er selvbærende – festet mot vegg på sidene. I rommet mellom peiskappa og brannmursplatene, ble det fylt med RockWool. Skiferen ble montert med åpne fuger. Det gir en skyggevirkning og et stramt og moderne uttrykk. Modulene vil produseres en maks vekt på ca 75 kg – lettere enn det løftet Gustav og Torkel hadde med peiskappa. 

Ferdig tilpasset skifer til peis, brannmur eller pipe, er en rask og vanligvis en kostnadseffektiv måte å få fornyet ildstedet. NB! Det er viktig å forholde seg til branntekniske regler når en skal gjøre endringer på ildsted. 

Mer om ferdig tilpassede løsninger for skifer på ildsted finner du her >>

Mørk Oppdal

Oppdalskifer har flere gråtoner og en varierende overflatestruktur.
Skiferen er slitesterk, tidløs og vedlikeholdsfri og egner seg til både innendørs og utendørs bruk. Mørk Oppdal kommer fra Oppdal Sten AS. Samme skifer som ble brukt på Eventyrlig Oppussing på Andøya.

Skiferen er meget lett å forme og kan lett risses og deretter knekkes/hugges, noe som gir en tilnærmet vinkelrett rustikk kant.
Den kan også enkelt formes til buer og hjørner.

PRODUKTBESKRIVELSE
– FARGE: Mørk grå
– BRUKSOMRÅDE: Inne / Ute – støp/subbus
– TYKKELSE: 12, 20 og 25 mm – Justert
– Frostsikker og syrebestandig
– Klimabestandig
– Tåler høy belastning
– Meget lett å forme

Pris inkluderer ferdigklipping av bruddheller – tilpasset på forhånd etter mål.

Fra kr. 2 250,- pr. m²