Bruddskifer på uteområdet på Engø Gård - Estetikk og kvalitet i perfekt harmoni

Foran 2024 sesongen ble området for uteservering oppgradert og utvidet på Engø Gård. Arbeidet måtte ferdigstilles gjennom vinterhalvåret og stå klart til arrangementene som begynte i påsken. 

Stoneart leverte 273 m² Lys Oppdal bruddskifer til Engø Gård, ferdig tilpasset heller laget etter målene til det nye store uteområdet. Produksjonen ble gjort i Stonearts produksjonslokaler på Otta av erfarne skiferarbeidere. Store Lys Oppdal bruddheller i 20 mm tykkelse ble tilpasset, merket og nummerert for enkel montering.

Resultatet passet perfekt med gårdens særegne arkitektur og naturskjønne omgivelser der  skiferen integreres sømløst i det historiske miljøet.

Bruddskiferen oppfyller høye krav til både kvalitet og holdbarhet, samtidig som den harmonerer med gårdens unike atmosfære.

Begynnelsen til det som i dag er Engø Gård, var Pihls Pensjonat – et av Tjømes mange sommerpensjonater. Det var romantikeren Frithjof Pihl og hans søster Daisy som åpnet pensjonat på Engø i 1924.

Frithjofs engelske kone Babs tilførte stedet britisk charm og eleganse.

Den samme atmosfæren henger igjen og betegnes av mange som «Engø feelingen».

Ferdig tilpasset bruddskifer- Et miljøvennlig, slitesterkt og unikt alternativ

Skifer kan brukes ute og inne. på støpte flater og i løsmasser. På Engø Gård er det montert Lys Oppdal storbrudd.

Bruddskifer er det tradisjonelle formatet der en fikk den beste utnyttelsen av råvaren. Erfarne skiferarbeidere setter sammen hellene i et vakkert mønster med minimalt med svinn.

Vi skulle foran 2024 sesongen utvide området for uteservering til våre arrangementer og selskaper. 

Gjennom vintermånedene ble det støpt et isolert dekke på 273 m² der det ble lagt skifer fra Stoneart.

Uteområdet ble ferdig i tide, og resultatet ble veldig bra! 

Joakim Wrige

Technical Manager / Engø Gård

Hva er pris per kvadratmeter?

Fra kr. 2 090,- pr. m²   (inklusive mva)

Lys Oppdal ferdig tilpasset bruddskifer i justert tykkelse. I tillegg kommer frakt og skiferkasse som har plass til 15 kvadratmeter.

Stoneart leverer ferdig tilpasset bruddskifer til prosjekter fra noen på mer enn 1000 m²

Hva koster bruddskifer til ditt prosjekt?

Vi kan sende det et helt uforpliktende tilbud inkl. fraktpris. Informasjon vi trenger for å kunne gi det et prisoverslag: – Omtrentlig antall kvadratmeter – Postnummer trenger vi for å kunne beregne frakt – Om skiferen skal ligge i sand/grus eller på støpt flate

Lokale håndverkere bak prosjektet

Murerfirmaet Nymoen og Eriksen AS fra Hvasse på Tjøme, hadde ansvaret da bad, spa anlegg og uteområdet skulle renoveres og utvides på vakre Engø Gård i 2024.

Ett av prosjektene var utvidelse og oppgradering av området for uteservering og arrangementer. De gamle flotte skiferhellene som lå på uteområdet fra før, ble tatt opp og gjenbrukt utenfor frokostsalen. 

Vinteren på Hvasser ble den kaldeste og mest snørike på mange år. Andre uken i januar 2024 startet de med å frese bort snø. og det ble støpt en såle på 273 m². Det ble satt opp telt oppå den støpte sålen og satt inn varme. Det gjorde at skiferen kunne monters og fuges mens snøen lavet ned på Tjøme denne vinteren.

Arealet ble målt opp og tegning ble sendt til Stoneart som tilpasset skiferen, nummererte og merket hellene så monteringen ble enkelt og kunne gjennomføres innenfor en tidsfristen.

Anleggsgartnerfirma Strandmann AS, samarbeidspartner gjennom 15 år, ble leid til for å bistå med monteringen av skiferen. Område for område ble skiferen limt og fuget inni oppvarmede telt.

Nymoen og Eriksen har hatt prosjektstyring og ansvar for koordinering av 12 personer i tillegg til økonomistyring og kvalitetsikring av arbeidet. Prosjektet skulle være ferdig i løpet av 10 uker med åpningen før påsken 2024. Gjennom godt samarbeid mellom Engø Gård, Nymoen og Eriksen AS, Stoneart som leverandør av skiferen og Strandmann som bisto med montering, ble det nye uteområdet klart for det første arrangementet før påsken 2024.

Nymoen og Eriksen takker for tilliten og for samarbeidet de hatt med eierne på vakre Engø Gård gjennom 18 år.

Lys Oppdal

Lys Oppdal – vår mest brukte skifer. Råvaren produseres av Minera Skifer AS og produktene lages av Stoneart AS.

Skiferen fra Oppdal gjenkjennes på den knekte naturlig kanten du ofte ser i trapper med skifer. Den har et spill av gråtoner og en variabel overflatestruktur. Skiferen er slitesterk, tidløs og vedlikeholdsfri og egner seg til både innendørs og utendørs bruk. 

Skiferen er meget lett å forme og kan lett risses og deretter knekkes/hugges, noe som gir en tilnærmet vinkelrett rustikk kant. Den kan også enkelt formes til buer og hjørner.

PRODUKTBESKRIVELSE LYS OPPDAL:
– FARGEVALG: Grå
– BRUKSOMRÅDE: Inne / Ute 
– TYKKELSE: 15, 20 og 25 mm – justert og variable tykkelser
– Frostsikker og syrebestandig
– Klimabestandig
– Tåler høy belastning
– Lett å bearbeide

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev for tips og råd, nyheter innen skiferbransjen, samt eksklusive tilbud!

Produktnyheter først: Bli den første til å vite om nye produkter.
Eksklusive tilbud: Få tilgang til spesialtilbud og rabatter.
Inspirasjon og tips: Motta inspirerende ideer og praktiske tips.

Ved å melde deg på, godtar du vår Personvernerklæring og samtykker til å motta markedsføring fra Stoneart.