Perfekt utendørs fasade!
Produkt: Stoneart Hellefasade Otta sort
Lys Oppdal Hellefasade
Foto: Oppdalsten
En unik evigvarende fasade!
Produkt: Stoneart Hellefasade i Lys Oppdal
Stoneart Hellefasade Otta
Eventyrlig Oppussing Glomfjord
Hellefasade Ottaskifer
Foto: Ottaskifer
Previous slide
Next slide

Stoneart Hellefasade - et nytt fasadeprodukt!

Norsk skifer er et bærekraftig naturmateriale med tradisjoner i vår byggeskikk. Skifer er en bergart med en unik egenskap – den har suveren bruddstyrke i tynne formater. Dette gjør skifer til velegnet til fasade. En fasade med skifer har en lav vekt, bygger kun fire til seks cm med festesystemet, vil ikke slites av vær og vind, og er tilnærmet vedlikeholdsfri. Forventet levetid er mer enn 100 år og gir nær 100 % ombruk ved demontering.

 1. Et vakkert og unikt naturprodukt
  Norsk skifer – i en ny form. Hver helle har unik overlate og naturlige former. Et uttrykk med røtter fra vår historiske byggeskikk. En eksklusive og tidløst fasade.
 2. Vedlikeholdsfritt og beskyttende
  Skifer på fasaden forringes ikke og krever aldri maling og veldig sjelden vask. Påvirkes ikke av vær og temperatur. Luften bak skiferen gi en luftet fasade, som beskytter og gir bygget lenger levetid.
 3. Enkel montering
  Monteres med skruer av snekker eller deg som gjør en del selv. Krever ingen spesialverktøy eller kompetanse på skifer. Kan monteres på nye og gamle bygg. Skiferen har en tykkelse på 15 til 20 mm med en vekt pr kvadratmeter på 50 til 70 kg.
 4. En bærekraftig fasade
  Et rent naturprodukt – utvunnet i Otta og Oppdal, foredlet av Stoneart Otta i Gudbrandsdalen  – i nærheten av skiferbruddene og ikke så langt å transportere til deg. Monteres uten bruk av kjemikalier og behøver aldri tilføres noe annet enn vann om du vil vaske. Kan demonteres og brukes om og har en levetid som overgå alle andre materialer.

Stoneart produserer Hellefasade med flere skifertyper. Produksjonen gjøre på hos Stoneart Otta. Hellefasade leveres i ulike bredder i varierende lengder. Ferdig boret med hull for feste på vegg med skruer. Under er noen av skifertypene. Leveres også med Altaskifer, Liskifer og Offerdal (svensk).

Hellefasade ute og inne

Skifer er et produkt som vi har brukt ute og inne gjennom århundrer. Skifer har egenskapene vært klima krever og tidligere var skifer en av våre viktigste bygningsstein. I vår tid også som dekor i kontrast til alle fabrikkproduserte bygningsmaterialer vi omgir oss med. 

Ute kan hellefasade være et alternativ til panel som du må vaske og male med jevne (korte) mellomrom. En variant av hellefasade kan du også bruke på tak om du er lei torvtaket og vil ha noe som varer.

Inne bruker du hellefasade som dekor og brytning av trekledningen. Eller som alternativ til steinpanel/tørrmur på peisen. Mange muligheter!

Enkel montering

Det er enkelt å montere hellefasade. En setter opp vertikale lekter – to pr rekke – for å få god lufting bak hellene. Hullene er boret så en får 4 cm vertikalt overlapp. Avstand mellom radene kan en velge. Viktig at veggen bak er mørk, enten med bruk av mørk duk eller beiset. Det vil komme inn noen dråper vann i det åpne feltet mellom hellene. Lektene vil gjøre at dråpene dreneres ut og god lufting holder det tørt bak hellene.

 Tilpasning av hellene gjøres med rissenål, hammer og meise, vannsag eller vinkelsliper – avhengig av skiferype og hva en har tilgjengelig. Nye hull for skruer borer du med for som passer til skifertypen du har valg. For større hull bør du bruke hullbor for stein.

Velg en værbestandig skrue – avhengig av klimaet. Det finnes skruer med ulike farger som passer til skifertypene.

Enklere montering!

Stoneart kan lage hellefasade ferdig tilpasset etter dine mål. Vi tegner opp arealet på produksjonsgulvet og legger ut hellene med godt samspill mellom rader og høyder. Dette er bedre å gjøre på forhånd og ikke ta valgene når en monterer. Raskere og gir trolig et bedre resultat.

Hellene blir merket og nummerert så monteringen er enkel. Hellene er tilpasset mot tak, vindu, møne etc og det er de har ferdig hull for montering. En betaler for netto kvadratmeter og sitter ikke igjen med svinn/avfall etter monteringen.

Stoneart er spesialisert på å lage løsninger med skifer etter mål. Vi har optimale produksjonsforhold og utstyr tilgjengelig og dyktige håndverkere som kan skiferfaget.

Noe du lurer på? Ta gjerne kontakt med oss!

Få et uforpliktende prisoverslag på Stoneart Hellefasde, inkl. fraktpris, til ditt prosjekt.

Dette trenger vi for å kunne gi deg et prisoverslag:
– Omtrentlig antall kvadratmeter
– Postnummer for beregning av frakt
– E-post og telefonnummer

Prosjekter med Stoneart Hellefasade

Følg oss på Instagram: Fasadeskifer // Stoneart.no

Stoneart har egen instagram konto for fasadeskifer. Nyttig om du har prosjektplaner eller ønsker inspirasjon og ideer.

Fasadeskifer instagram konto