Tilbehør

* Frakt er IKKE inkludert. Vil variere med vekt og hvor varen skal sendes. Legg inn reservasjon og bekreft når vi har gitt deg en fraktkostnad.

Alle priser er ink. mva.

Impregnering, rengjøring og vedlikehold

Når en investerer i et lekkert skifer- eller steinprodukt, er det viktig å vite hvordan man skal behandle steinen både før og under bruk. Bruk av skifer og stein øker, og med det har også bevisstheten rundt materialets krav til vedlikehold gjort seg gjeldende.

Stoneart har valgt markedsleder på området; AKEMI. AKEMI har i over 75 år fremstilt kjemiske produkter for behandling av kunst- og naturstein, fliser og kompositt. Produktene dekker hele behovspekteret uavhengig av hva slags stein som skal behandles, enten det dreier seg om impregnering, rust- eller oljefjerning, beskyttelse mot grafitti eller rett og slett bare for å rense og vaske steinen slik at den fremstår slik naturen vil.

Gjennom intens forskning utvikles, utvides og forbedres Akemis omfangsrike produktprogram kontinuerlig. Moderne produksjons- og tappeanlegg, samt løpende kontroll sikrer det meget høye kvalitetsnivået på AKEMI-produktene.

AKEMI ANTI-FLEKK NANO / IMPREGNERING 1L

1 199,- per stk

Akemi Anti-flekk nano er den beste impregneringen til de fleste typer stein. Virkningen inntrer allerede etter få minutter og utvikler full virkning etter 2-3 timer. Produktet fører i regel ikke til fargeforsterkning av steinen. Substanser på nano-basis motvirker at steinflaten trekker til seg fuktighet.

Forbruk: 10-20 m/liter; avhengig av overflatens sugeevne og beskaffenhet. Bruksområder: Gulv ute og inne.

AKEMI FARGEFORSTERKER / IMPREGNERING 1L

799,- per stk

En vann- og smussavvisende spesialimpregnering med fargeforsterkende virkning. Langtidsvirkende og værbestandig, til innen- og utendørs bruk. Gir en varig våteffekt som også tåler sterk sol. Spesielt godt egnet for ru og sugende natur- og kunststein. Ikke helseskadelig.

Forbruk: 10-15 kvm/liter; avhengig av overflatens sugeevne og beskaffenhet. Bruksområde: Gulv ute og inne.

AKEMI STEINIMPREGNERING
1L

499,- per stk

Produktet trenger dypt ned i steinen
og gjør den vannavvisende uten at den blir diffusjonstett.

Beskytter fasader mot slagregn, gjør at vannet perler av og overflaten blir
smussavvisende.

Forbruk: 1-15 m2/liter; avhengig av overflatens sugeevne og beskaffenhet. Bruksområde: Fasade ute.

AKEMI STEINRENS
1L

349,- per stk

Steinrens benyttes til grovrengjøring. Fjerner belegg etter andre pleiemidler, olje- og fettsmuss, svakt sementslør, rust- og tjære-flekker samt rester av kunststoffarger og puss.

Forbruk: ca. 10-20 kvm/liter (ufortynnet)

AKEMI SEMENTFLEKKFJERNER 1L

419,- per stk

Et kraftig rengjøringsmiddel til fjerning av mørtel- og kalkrester, sementrester,rosetter og andre vanskelige belegg. Ikke egnet til kalkstein og andre syreømfindtlige steinsorter!

Forbruk: ca. 10-20 kvm/liter

AKEMI ANTIGRØNN LONGLIFE 1L

469,- per stk

Benyttes for fjerning av organisk grøntbelegg og langsiktig beskyttelse av skifer og naturstein. Effekten varer ca. 1 år, og er derfor en ideell behandling mot grønne, glatte belegg.

Forbruk: ca. 50 kvm/liter avhengig av overflatens sugeevne og beskaffenhet.

AKEMI OLJE- OG FETTFJERNINGSPASTA 0,25L

399,- per stk

Kremaktig pasta, lett å arbeide med, innholder absorbsjonsmiddel som fjerner fett-, olje- og voksflekker samt kant misfarging etter tettingsmidler på natur- og kunststein.

AKEMI STEINSÅPE
1L

289,- per stk

Spesialrengjøringsmiddel for regelmessig rengjøring og pleie av natur- og kunststeinfliser. Ved regelmessig bruk beskyttes steinen og beholder struktur og farge.

Verktøy for bearbeiding av skifer

Skiferen er et naturprodukt som er hentet ut av berget med hammer og meisel. Når du skal tilpasse bruddskiferen vil en beholde det naturlige preget. Utnytte mest mulig av skiferhelle. Dette gjør ethvert skifergulv unikt. Det finnes ikke to som er like.

Som med alt annet håndverk, blir en bedre når en har trening. Skal du gjøre dette første gang, kan du kompensere manglende trening med å bruke god tid. I forhold til en trenet skiferlegger, vil du nok få høyere svinn. Men det er et morsomt arbeid, og det er fullt mulig å få et godt resultat som nybegynner.

Du trenger verktøy for å tilpasse skifer. Du har flere alternativer!

RISSENÅL

690,- per stk

For rissing av skifer.

SKIFERMEISEL

710,- per stk

60 mm bred meisel for å åpne kløv. 

SETTEMEISEL

710,- per stk

Meisel for å sette (dele) Oppdalskifer etter rissing.

SKIFERKNIV

749,- per stk

Til «klipping» av skifer og justering av fuger.

SKIFERJERN

699,- per stk

Brukes ved fjerning av skifer ved reparasjon/ bytte av takskifer.

Lim og fugeprodukter for skifer

Stoneart er forhandler av produkter fra LIP Bygningsartikler A/S. LIP er et danskeid firma, som siden starten i 1967 har produsert produkter av høy kvalitet til konkurransedyktige priser.

Produktprogrammet var fra starten fliselim og fugemasse, som etter hvert ble utvidet med produkter innenfor gulvsparkelmasse, vanntetting, silikon, epoxy, sparkelmasse m.m.

LIP MULTI FLISLIM
20 kg

257,- per stk

Dette er favoritten vår til montering av steinpanel og andre veggprodukter. Et frostsikkert produkt som er elastisk og kleber godt. Dette gjør at en kan montere i store høyder uten fare for at elementene slipper.

Et godt lim å jobbe med. Selv om det finnes rimeligere alternativer, anbefaler vi dette produktet også for innebruk.

LIP HURTIGHERDENDE FLISLIM 20 kg

294,- per stk

Et frostsikkert lim som herder raskt. Egnet ved montering i kalde årstider da det er fare for temperaturer som hindrer herdeprosessen.

Også for bruk på fuktfølsom natursten / tynne flisemner der det kan bli skjolder etter vanlig flislim.

LIP LIMMØRTEL GROV
20 kg

145,- per stk

Et godt produkt for montering av skifer- og granittflis på terrasser og gulv. Kan anvendes ute og inne.

Anbefales bruk på ukalibrert skifer / ujevnt underlag hvor en trenger å bygge mer enn 1 cm i en etappe.

LIP KLINKEFUGE 20 kg

175,- (grå) / 213,- (koksgrå) per stk

En grov sandholdig fugemasse som passer godt sammen med skifer, granitt og annen naturstein. For bruk ute og inne. Ved bevegelig underlag tilsettes LIP Multibinder.

LIP PRIMER 54 1L

53,- per stk

Universalprimer som gir bedre feste på underlaget og til forsegling av porøse underlag.