SKIFER UTEPLASS PÅ EN DAG!

Ja, det er faktisk mulig å legge en skifer uteplass på en dag.
Sånn gjør du det:

Uteplass med skifer ved stranden

Du må gjøre et valg!

Bruddskifer

Uteplass med bruddskifer

Bruddheller gir deg en unik uteplass. Hellene er tilpasset hverandre av erfarne skiferarbeidere i en vakker komposisjon i tråd med godt norsk håndverk. Hellene kommer tilpasset og nummerert og passer til din uteplass. Jobben er å få dem opp av kassa de kommer i og lagt dem på gruslaget.

Skiferheller

Uteplass med skiferheller

Skiferhellene kommer i faste bredder i ulike lengder. Legges «forbant» så skjøtene ikke blir gjennomgående. Du må tilpassse på enden (kappe skiferen) ved å knekke skiferen (Oppdal skifer) eller kappe med diamantskive og vinkelkutter (Glacier og Altaskifer). Det er vanligvis bare nødvendig å kappe den siste hella på raden.

Søknadspliktig? Neppe!

Hva vi kan gjøre på egen eiendom er i dag sterkt regulert. Om det er i strandsonen, i byggefeltet eller hytta på fjellet. Det er mange regler som sette begrensninger på hva en kan gjøre.

Å legge en skifer uteplass på uteområdet er et skånsomt inngrep. Skifer på grus er et naturprodukt som legges på et naturprodukt. Ingen tilsetninger – ikke noe varig inngrep. Kan endres, utvides eller gjenbrukes på et annet sted. Kan fuges med vanlig eller veksthemmende sand – eller du kan la gresset gro i fugene.

Du får en uteplass som krever minimalt vedlikehold. Et vakkert naturprodukt formet av erfarne skiferleggere etter dine mål. Som dekker dine behov og ønsker.

Skal du endre terrenget og støpe en plate, kan det være regler å forholde seg til. Direktoratet for byggkvalitet har en veiviser som hjelper deg med en vurdering av ditt prosjekt.

Søkeveiviseren finner du her >>>

Bruddskifer og skiferheller på løsmasser (grus)

SKIFER I HAGEN - 40 sider INSPIRASJON

SKIFER-I-HAGEN-600.jpg